____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Часът на Земята 2015 - Община Мездра

На 28 март 2015 г. (събота) в 20.30 часа милиони хора по света символично ще загасят осветлението в домовете си, за да отбележат Часът на Земята, като по този начин се отправя призив за по-устойчиво зелено бъдеще.

Община Мездра е една от многото български общини, която за поредна година се включва в инициативата на организация WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи, като за час ще загаси уличното осветление в централната градска част.

В световен мащаб Часът на Земята се провежда за първи път през 2007г. в Австралия. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2014 г. Часът на Земята вече е най-популярната световна инициатива, с участници от над 100 държави и 7000 града, обединени в общи послания и действия за природата.

Фокусът на Часът на Земята тази година отново са усилията за справяне с климатичните промени.

Вниманието е насочено към спешната нужда за опазване на реките – те са пряко и видимо повлияни от температурните промени и валежи, но и от некачественото им управление.

Призоваваме всички граждани да се включат в Часът на Земята 2015, като загасят осветлението в домовете си на 28 март от 20:30 до 21:30 часа.

https://www.livechatalternative.com/