__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

placeholder

Отбелязаха Международния ден на хората с увреждания

3

Десетки членове и приятели на Териториалната организация на Съюза на инвалидите в България отбелязаха Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. Тържеството се проведе в ресторанта на хотел „Родина“.  

Гости на мероприятието бяха кметът на Община Мездра инж. Генади Събков, Наталия Христова – директор на Общинския център за социални услуги и дейности, както и Габриела Недкова и Георги Костов от Дирекция „Социално подпомагане“-Мездра.

Председателят на УС на общинската организация на Съюза на инвалидите в България – Камелия Петкова, приветства присъстващите и отбеляза, че Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, се чества от 1992г. по идея на Генералната асамблея на ООН.

„Днес сме се събрали да празнуваме! И дори мнозина да ни упрекват, че Международния ден на хората с увреждания не е повод за честитки и тържества, аз мисля, че хората ни заслужават да се повеселят в този ден, който е отреден в календара само за тях.

Вдигам наздравица с пожелание за светли бъднини, радостни моменти, по-малко болка, повече усмивки, и както често обичам да се шегувам с вас-ние, хората с увреждания сме особена порода – жилави, издръжливи и с висок боен дух. Останете си винаги такива!, каза Камелия Петкова.

Кметът също поздрави присъстващите и отбеляза, че хората с увреждания са огромната изненада на нашето общество – хора, които имат някакви здравословни проблеми, но притежават невероятна енергия и желание за изява и общуване.

„Честни, открити и вдъхновени, вие зареждате всички нас с достатъчно позитивизъм, за да посрещнем трудностите на ежедневието ни по подобаващ начин. Сигурен съм, че каквото и да направим ние като общинска администрация, е недостатъчно да покрие всички ваши изисквания. Постигнахме промяна – разширихме работата на социалния патронаж, купуваме автомобили, подобряваме работата в сградата на социалния център – все неща, дребни, материални. По-важно е обаче човешкото отношение, добрата дума, работата на социалния център. Това е голямата промяна, която искам да виждам в нашия град и нашата Община.

Нека усмивката и доброто настроение да ни съпътстват винаги и да бъдем добронамерени един към друг – тогава ще живеем и по-спокойно, и по-успешно. Желая ви най-ценното, които един човек може да има – здравето, както и да имате винаги прекрасно настроение и усмивката да не слиза от лицата ви, особено на днешния ден.“, каза в словото си инж. Събков.

Поздрав по случай Международния ден на хората с увреждания отправи и директорът на Общинския център за социални услуги и дейности Наталия Христова:

„Щастлива съм, че виждам усмивките по лицата ви въпреки болките и несгодите, с които ежедневно се справяте. Желая на всички ви здраве, да сме заедно още много години, да ви помагаме, с каквото можем и вие да ни подкрепяте. Хубав празник!“, каза г-жа Христова.
В програмата за отбелязване на Международния ден на хората с увреждания взе участие Женският народен хор  към НЧ“Просвета-1925“-Мездра.
 
1 
 
2
 
4
 
5
 
6
 
7