__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

placeholder

Отново вандалски акт в Мездра

20180108_111745

За пореден път спирката на градския транспорт, намираща се в близост до ОУ“Христо Ботев“ в Мездра бе изпочупена. През миналата седмица учители от учебното заведение подадоха сигнал в ОП “Чистота“, че пейките на съоръжението са строшени. Те бяха своевременно възстановени от служители на комуналното предприятие. Днес обаче чакащите граждани се натъкнали на допълнителна екстра-потрошени стъкла, намиращи се в задната част на обекта и предпазващи от вятър.

„Към момента спирката отново е в състояние, което я прави негодна за употреба и се налага ОП“Чистота“ отново да възстановява целостта й“, поясни директорът на предприятието Николай Несторов. Той призова гражданите на Мездра да бъдат активни в подаването на сигнали за нередности:
 
 „Това е поредният вандалски акт от наши съграждани за последните няколко месеца. Имахме няколко случая на изкоренени красиви растения, счупени пейки и дори каменни саксии, бутнати  във фонтана на пл. „България“, както и запалени кофи за смет в района.Апелирам всички ние да бъдем коректив на подобно деструктивно поведение и да подаваме сигнали, когато станем свидетели на подобни действия, а не едва когато вандалските прояви са се случили“, каза Николай Несторов.

Днес кметът на Общината издаде заповед да се направи оглед на всички спирки на територията на града , за да се опише актуалното им състояние и при необходимост да се предприемат действия за възстановяване.

Общинска администрация-Мездра апелира към всички граждани, които станат свидетели на вандалски прояви от какъвто и да е характер, да сигнализират за това на Дежурния по обществен съвет на телефон 0885 69 55 04 или в Районно управление „Полиция“ – Мездра.
 
20180108_111639
 
20180108_112002