__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

placeholder

Клуб „Приятели на БМЧК“ в Мездра отбеляза световния ден на думата „БЛАГОДАРЯ“

1

 
Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Мездра , които са част от клуб на приятелите на БМЧК, по ефектен начин отбелязаха международния ден на думата „БЛАГОДАРЯ“. Точно в 11:00 ч. днес те прочетоха по радио уредбата в учебното заведение философски мисли, разясняващи значението на думата и нейната символика. Ръководител на групата доброволци бе Христинка Иванова, учител в ОУ „Христо Ботев“.

След презентацията децата пуснаха знаменитата песен на Емил Димитров „Ако си дал“. В коридорите и класните стаи учители и ученици  разговаряха за смисъла на доброто и  защо трябва да подаряваме добрина.

В инициативата на децата от клуб „Приятели на БМЧК“-Мездра се включиха директорът на основното училище Иван Иванчев и учители, които дадоха кратки интервюта на доброволците.

„ Човек трябва винаги да е благодарен на семейството и хората, с които съдбата го среща. Благодарен съм на всички вас, че учите в ОУ“Хр.Ботев“ и постигате набелязаните цели. Благодарен съм на колегите си, защото без тях вие нямаше да станете личностите, които сте в момента. Не се колебайте да изказвате благодарност, защото когато човек чуе добра добра дума, е доволен и отговаря на околните с доброта“, каза Иван Иванчев.
Произходът на Международния ден на благодарността е неясен. Според някои източници, фирми за поздравителни картички са поставили неговото начало, за да насърчат продажбите си.

Отбелязвайте този прекрасен празник, независимо по какъв начин!
 
2

3

4

5

 
6

7

8

9