__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

placeholder

Студентската бригада в Мездра навърши пълнолетие

8
За 18-а поредна година Община Мездра организира лятна бригада за студенти. На 10 юли стартираха първите дейности. На този етап7 момичета и момчета се включихав дейности по благоустройство и поддържане на чистотата в града, изработване на бетонови изделия, ремонт на тротоари и полагане на пътна маркировка.
 
Една група започна работа в района около жилищния блок на улица „Сердика“  № 2.
 
„Eдна част от студентската бригада ще работи на този обект, каза кметът инж. Генади Събков. Ще направим всичко възможно инфраструктурата да изглежда по коренно различен начин, отколкото е днес. Ще изградим бетонни тротоари, ще боядисаме оградата, ще подобрим вида района, така че собствениците и обитателите на тази сграда да имат една хубава, привлекателна инфраструктура в съседство с блока, добави той. Останалите студенти работят в зоната на ОП „Чистота“, където изработват бетонови изделия“.
 
Кметът допълни, че високо оценява жеста на младежите и приноса им към родния град и общината като цяло. „Смятам, че това което постигат със собствен сили и труд ще бъде много по-добре ценено и в бъдеще“, каза още инж. Събков в първия ден от бригадата.
 
За две от девойките това ще бъде последна година на бригада, тъй като им предстои дипломиране. Натали Михайлова и Силвия Петкова участват за четвърта година и са доволни от научените нови неща и запознанствата с нови хора. „Харесва ми идеята, че работим за града и помагаме той да стане по-красив“, сподели Натали.
 
В бригадата имаха право да се включат студенти от различни специалности и форми на обучение, които имат адресна регистрация на територията на Община Мездра.

Очакваме още бъдещи специалисти да проявят интерес към тази форма за общностно взаимодействие и развитие и с труда си да докажат, че не са безразлични към родния крaй.
 
1
 
2
 
_DSC1401
 
7
 
 
22
 
3
 
4
 
5