__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Концерт-спектакълът „А сега накъде… Младите в Музиката“ за първи път в Мездра

ilona plakat project NEW (1)-1
 
На 12 и 13 ноември концерт-спектакълът „А сега накъде… Младите в Музиката“ ще бъде представен за първи път във Враца и Мездра с оркестъра на Симфониета Враца. Концертната изява е по идея и проект на Илона Иванова от Мездра. Млади български артисти и диригенти, представящи новото поколение в музикално-сценичния жанр, ще изпълнят творби от български композитори, написани през последните 10г. Проектът е финансиран от Фонд „Култура“ Община Враца, Община Мездра и Национален Фонд „Култура“.

Представеният съвременен български мюзикъл включва откъси от 6 музикално-сценични произведения в различни стилове. Техни композитори са Румен Бояджиев-син, Емелина Горчева, Марио Балтаджиев и Минко Ламбов. На сцената ще оживеят образи като Малката кибритопродавачка, Малкият принц, Грозното пате, Аладин и други.

В концерта ще вземат участие млади български артисти, които се утвърждават като новото поколение в музикално-сценичния жанр – aртистите от Национален музикален театър „Стефан Македонски“ Илона Иванова, Денко Проданов, Весела Делчева, Дайaна Иванова, оперната певица Нелиан Николова, цигуларката Петя Ковачева, Виктор Ибришимов, възпитаник на Кралска Академия – Лондон в жанра мюзикъл и флейтистът Виктор Йорданов, който е Австрийски възпитаник, в момента оркестрант в Русенската държавна опера. Нетипичното в концерт-спектакъла е това, че той ще бъде воден не от един, а от двама млади диригенти – идея, която разчупва стереотипите. На диригентския пулт ще застанат Момчил Томов – щатен диригент на Симфониета Враца и Цанислав Петков – камерен оркестър гр. Хасково. В двата концерта ще се включат Средношколски смесен хор към СУ „Отец Паисий” Враца, както и младите таланти от ДВГ „Детски свят“ и „Уингс“ – гр. Мездра с ръководители Анета Петкова и Тони Яшова.

Проект „А сега накъде… Младите в Музиката“ има за цел:
Да даде възможност за изява на съвременни автори и композитори на българска музика, по-специално в жанра на мюзикъла и оперетата, като по този начин ги мотивира за създаване на бъдещи музикални произведения.
Да представи на публиката млади български автори и артисти, с цел възпитаване на нова публика и пробуждане на интерес към българското съвременно изкуство.
Да допринесе за разнообразието и обогатяването на културния живот в Северозападна България.
Да събере на една сцена подрастващи, ученици и млади български творци с идеята да запази приемствеността между поколенията в културно отношение.

Събитието в Мездра ще се състои на 13.11.2018г. От 18:30 ч. в Дом на железничаря.

Вход Свободен.