__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Никулден в Мездра - начало на празничната програма

_DSC3893
С рибен курбан и музикално-поетична програма Мездра отбеляза Никулден, с което сложи начало на богата и разнообразна коледно-новогодишна програма.
 
Ученици от ОУ „Христо Ботев“ с ръководител Христинка Иванова, изпълниха стихотворението Никулден и разказаха за трудния урок, който Свети Никола дава на самонадеяния моряк, пресъздавайки песента „Антон гемиджия и Свети Никола“.  Женският народен хор към народно читалище „Просвета -1925“ – Мездра изпълни песните „Отишла е Яна“, „Малка мома вода носи“ и „Изгреяла ясна звезда“.
 
В приветствието си кметът на общината инж. Генади Събков поздрави всички именици и празнуващи своите професионални празници и пожела „слука“ на риболовците.  
 
„Днес поставяме началото на хубавите коледни и новогодишни празници в нашия град, в нашата община. Надявам се коледното, приказно настроение да завладее всеки един от нас“.
 
Кметът каза още, че Община Мездра е подготвила богата и разнообразна програма за празниците и припомни на присъстващите, че „хубавите мигове зависят от самите нас. Нека ги направим повече!“.
 
За гражданите и гостите на Мездра бе приготвена и рибена курбан-чорба, която отец Данаил Цинцарски освети и блогослови, а служители на администрацията раздадоха на присъстващите.
 
На 7 декември ще бъдат запалени светлините на коледната елха, с начало 17  часа.
 
На 12 декември ще се проведе тържествен концерт по повод „120 години Община Мездра“, с начало 17:30 часа.
 
Предвидени са още културни и спортни мероприятия в програмата, която ще завърши в ранните часове на Новата 2019 година.
 
_DSC3859
 
_DSC3861
 
_DSC3874
 
 
_DSC3877
 
_DSC3891
 
_DSC3898
 
_DSC3883
 
_DSC3850