__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Социалният комплекс отново посрещна гости от Франция

IMG_2960
 
Петима представители на Асоциация „Солидарност Франция-България“ избраха да прекарат празниците в Мездра по проект „Коледа в България“. В периода 29.12 – 05.01.2019 г., гостите на Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) посетиха още ЦНСТ-1, ЦНСТ-2 и ЦНСТ-3, където се запознаха с децата и младежите.

При визитата си французите дариха на КСУДЛУ сушилна машина и мултимедиен проектор с екран за нуждите на децата и младежите в Комплекса. Средствата за закупуването на тези подаръци са събрани от членовете на Асоциация „Солидарност Франция-България“ чрез благотворителност.

Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков прие гостите от Франция в своя кабинет, където поговориха за социалната политика на двете държави. Пред него те споделиха своите впечатления от доброто отношение към хората с увреждания в България. Останали са приятно изненадани, когато в новогодишната нощ гражданите на площада се хващат на хорото за ръце с потребителите на социалната услуга и се отнасят с тях като с равни. В края на срещата кметът им подари плакет за принос в социалната и културна сфера.

По време на престоя си фрацузите посетиха и АК „Калето“, където научиха повече за историята на града.

Директорът на КСУДЛУ Диана Вутова връчи на гостите благодарствено писмо и коледни сувенири, изработени от младежите.
 
_DSC4847
 
_DSC4844
 
_DSC4882
 
_DSC4852
 
viber image (3)
 
IMG_2923
 
_DSC4922
 
_DSC4925
 
_DSC4817
 
_DSC4826
 
_DSC4832
 
_DSC4835