__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Хуманитарни организации подпомагат Дома за стари хора в Мездра

IMG_3761
 
На 23 януари кметът на Община Мездра проведе работна среща с представители на Български червен кръст и Турския червен полумесец. Инициатор на събитието бе председателят на  БЧК – Мездра Наталия Христова. Двете доброволчески организации изразиха желание да подкрепят усилията на общинска администрация в поддържането на високо ниво на грижи в Дома за стари хора. Максималното задоволяване на ежедневните потребности на възрастните хора, създаване на условия за социални контакти и възможности потребителите да се чувстват неразделна част от обществото са част от целите на общинската социална политика,които се реализират в това заведение.

Гостите – председателят на ОС на БЧК – Враца Гергана Михалчева и представителят на Турския ЧП Юзге Доган Ирмак, бяха посрещнати радушно в Дома за стари хора. Те останаха приятно изненадани от добрата организация на работа в институцията и отбелязаха някой от нещата с които могат да подпомогнат – ортопедични легла, професионален хладилник за съхранение на хранителни продукти др.

Българският Червен кръст е неделима част от голямото семейство на Червения кръст и Червения полумесец, обединено от стремежа да помага на хората в нужда, без да прави разлика между тях, заради техния пол, възраст, религия, политически убеждения и етническа принадлежност.

 

IMG_3648

 

IMG_3657

 

IMG_3661

 

IMG_3717