__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Съветниците от Мездра заседаваха над 5 часа

session jan - 31 Януари 2019 - 05-05-26 .mp4.03_49_01_17.Still001

Повече от 5 часа продължи заседанието на Общинския съвет в Мездра, което се проведе в четвъртък. Сесията започна в 17 и завърши малко след 22.30 часа, като сенаторите „отхвърлиха“ 16 точки от дневния ред. 

Освен бюджета за 2019 г. и избора на управител на МБАЛ в железничарския град, членовете на Местния парламент успяха да одобрят ниски нива на местните данъци и такси, които бяха предложени от общинската администрация. Бяха утвърдени броя на таксиметровите автомобили в Общината, както и информация за овладяване на популацията на бездомни кучета.

Съветниците определиха каква да е позицията на Община Мездра и как да гласува по време на две заседания на Асоциацията на ВиК, които ще се проведат на 6 и 11 февруари. Мнозинството даде разрешение за подновяване на услугата „Кризисен център в село Брусен“, която се използва от шестима потребители и се реализира, благодарение на фондация „Бъдеще и надежда“. Беше дадено разрешение за даването на концесия за добив на подземни богатства – скално облицовъчни материали от находище „Кошарите“ край село Върбешница.