__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Регламент на Общински фестивал „Магията на Мездра 2019

 mezdra-free-fest-logo-1-570x437-36284-1000x0
 
 
 
 
През 2019 г. фестивалът на изкуствата „Магията на Мездра 2019” ще протече под надслов „Мой обичан роден край”. Право на участие в него имат възпитаници на детски градини, училища, читалища, както и младежки групи и индивидуални изпълнители до 29 години.
 
Фестивалът ще протече в два дни –
2 и 3 май 2019 г.
 
Първият ден – 2.05.2019 г. е Ден на изобразителното изкуство и литературата. Участниците ще представят за общата художествена изложба свои рисунки, отразяващи представата им за родния град или селище от Община Мездра. Участниците, техни представители или ръководители трябва да донесат и предадат на организаторите в Сградата на общинска администрация рисунките до 14.00 ч.
В 17.00 ч. на  пл. „България” ще бъде открита изложба от фестивалните творби, след която ще започне рецитал по темата на фестивала. Участниците в рецитала трябва да изпълнят произведение на тема „Мой обичан роден край” (в рамките на 5 минути на учебно заведение).
 
 
Вторият ден – 3.05.2019 г. е Ден на певческото и танцово изкуство. Той ще представи пред жителите и гостите на града два концерта – от 9 до 11.30 ч. изпълнения на деца до 7 годишна възраст, а от 17 до 19.30 ч. изпълнения на колективи или индивидуални участници на възраст от 7 до 29 години. За концертната програма могат да се заявяват участия (в рамките на 5-7 мин. на учебно заведение или читалище) в следните направления:
І направление – народни песни и танци;
ІІ направление – модерни песни и танци;
Младите фотографи от Община Мездра, подали заявките си в срок, могат да снимат проявите на фестивала и да изпращат своите снимки на e-mail: mezdra@mail.bg
Снимките им ще бъдат публикувани на сайта на Община Мездра.
За участие във фестивала индивидуалните изпълнители и ръководителите на групи трябва да попълнят и подадат Заявка по образец и да осигурят Декларации за съгласие от родителите за фотозаснемане на децата до 18 години.
 
Заявки се приемат до 12 април 2019 г.!
Всички групови и индивидуални участници ще получат сертификати и награди.
Заповядайте на фестивала!
 
Zajavka za uchastie 2019-1
 
gdthg