__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

„Под звездите на Европа“ - концерт за празника на СУ „Иван Вазов“ - Мездра

_DSC4686
Вълнуващо пътешествие „Под звездите на Европа“ подариха на своите гости и приятели учениците от СУ „Иван Вазов“ – Мездра.

Празникът беше уважен от кмета на Община Мездра, представители на Общински съвет и политически партии, родители и граждани.

По изключително интересен и дълбоко мъдър начин беше внушено усещането, че българинът е гражданин на обединена Европа и има заслужено самочувствие , че е част от достоен народ – сътворец на европейската култура. Държавите в Европа – с тяхната специфика, бит и култура, бяха представени през погледа на българско дете, поело с куфара си към Европа – да се докосне до културата и красотата на европейските държави. „Опознай света – така ще опознаеш и себе си. Но все пак помни, че чуждата страна не може да бъде дом. Това е твоята родина – тук са корените ти“ – мъдро съветва бащата на сбогуване. Дъщерята тръгва, отворена да опознае света, поглъща го с любопитни очи, но не забравя обещанието, което е дала на родителите си: „Домът е там, където е сърцето ти. Човек може да обиколи целия свят, да види хиляди неща, но най-ценното може да открие, когато се завърне, защото „то се вижда само със сърцето.““

Изключително интересната писмовна форма на споделяне на видяното и преживяното от пътешествието из европейските столици развълнува публиката и я направи съпричастна с посланията, които носи. Изнесеният спектакъл е незабравим урок по родолюбие:
- „Днес светът е наш общ дом, където човек може да намери себеизява;
- Опознавайки Европа, трупаме ценни и вечни спомени, които са богатство;
- Не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – сами трябва да го създадем;
- Родителите трябва да дадат два подаръка на децата си, които да ги направят хора – единят е корени, а другият – криле“.

„За всеки българин родината е първата и най-голяма любов, която те следва цял живот – каза във встъпителното си слово директорът на училището Мариела Горанова. За нея си готов на всичко, само за да вдъхнеш розовия ѝ аромат…“

Историята за едно невероятно пътуване из страните на Европа дава увереност, че семейството и училището изграждат личности, отворени за света, но с устойчиви български корени.

Поздравителни адреси постъпиха от Президента на Република България, Народни представители от различни политически партии, Кмета на Община Мездра, Директори на учебни заведения.
 
_DSC4647
 
_DSC4637
 
_DSC4657
 
_DSC4664
 
_DSC4650
 
_DSC4668
 
_DSC4642