__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Зрелостниците - с диплома в ръка

_DSC8420
Краят на месец юни е значим за младите хора от Община Мездра, които получиха дипломите си за завършено средно образование.
Тържествено бяха връчени документите на 15 зрелостници в ПГ по Механизация на селското стопанство. Директорът Мария Йотов връчи и 16 свидетелства за професионална квалификация втора степен. Най-висок успех получи Владимир Велчов с успех “Мн. Добър“ 5.21. За новата 2019/2020 учебна година учениците ще се обучават в спецаалностите „Локомотиви и вагони“, „Автотранспортна техника“, „Електрообзавеждане на ж п техника“ и „Обработка на скални материали“.
Директорът на ПГ „Алеко Константинов“ Христика Минова връчи 10 диполоми на зрелостници. В гимназията тази година завършват 13 ученици.  Приемът за следващата учебна година включва специализирани паралелки „Готвач“, „Ресторантьор“, „Администратор в хотели“.
Директорът на СУ „Иван Вазов“ Мариела Горанова връчи 41 зрелостни свидетелства на своите възпитаници. С най-висок успех се отличи Никола Чобов с финална оценка „Отличен“ – 5,77.
 За следващата учебна година училището предлага следните нови специалности: „Съдебна администрация“, „Електронна търговия“ и Хуманитарен профил. И трите паралелки за с интензивно изучаване на английски език.
В СУ „Св. Климент Охридски“, с. Зверино, завършиха 18 ученици, а двама получиха удостоверения. За следващата учебна година училището предлага паралелка с профил „Предприемачески“.
Средните училища и професионалните гимназии в общината са учебни заведения с традиции, с ефективна образователна среда, където младите хора се учат да бъдат отговорни и конкурентоспособни в професионалната си реализация.
В своите приветствия директорите на училищата пожелаха на младите хора да бъдат творчески личности, съчетаващи знания и умения, образование с професия, отговаряща на високите изисквания на динамичната икономическа и трудова среда.
 
_DSC8423
 
_DSC8426