__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

АГО в Мездра вече има нов кувьоз

00154.MTS.20_54_43_00.Still001
Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Мездра получи нов кувьоз, който да замени старата амортизирана техника в отделението. Дарението e част от инициативата „Капачки за бъдеще“, подета от Лазар Радков и Мартина Йорданова.
 
„Поискахме справка от Министерство на здравеопазването, в която видяхме, че в Мездра кувьозът е стар, рециклиран и отдавна спрял да изпълнява функциите си. Затова се организирахме и успяхме да дарим чисто нов кувьоз за болницата тук.“, сподели Радков.
 
Новата апаратура е плод на активните действия на всички граждани на общината, които успяха да съберат над 14 тона пластмасови капачки.
 
„Един кувьоз струва между 15 и 17 милиона капачки – всяка капачка е важна стъпка към осъществяването на нашата цел всички деца да имат равен старт в живота“, заяви Мартина Йорданова.
 
Мездра е деветият град, в който кампанията дарява кувьоз. Организаторите отчетоха, че Северозападна България се включва изключително успешно в кампанията. Преди това кувьози бяха дарени в Левски и Бяла Слатина. Предстои кувьози да получат и болниците в Първомай и Харманли.
 
00159.MTS.20_56_10_06.Still001
 
00132.MTS.20_51_06_24.Still001