__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Празник на МВР

 

raionno_upravlenie_mezdra

На 5 юли празнуват служителите на Министерство на вътрешните работи.

Впечатляващи са резултатите, които постигна РУ на МВР – Мездра в борбата с битовата престъпност – първо място в областта по разкриваемост за шестмесечието на 2019 година. Осъществяват се извънредни акции, засилва се присъствието на органите на реда в малките населени места. В изпълнение на задачите за разширяване на видеонаблюдението и подпомагане на правоохранителните органи от Общинска администрация са монтирали 13 нови камери, свързани със системата на РУ на МВР – Мездра.

По направление „Пътна полиция“ е увеличен броят на актовете и фишовете в резултат засиления контрол на движението по пътищата през 2019 г. Броят на електронни фишове от технически устройства за установяване на превишена скорост са нараснали с 1000. Общо 2725 актове и фишове са съставени на територията на общината, от които над 1400 са от системата за контрол на скоростта.

Началникът на РУ на МВР – Мездра, Красимир Митов, споделя:

„Органите на реда в града и общината извършват добра превантивна работа. В резултат на това в района няма тежки престъпления. По линия на наркотрафика има само 6 регистрирани случая от началото на 2019 г.“