__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Община Мездра със спешни писма до АПИ и МРРБ относно състоянието на третокласната пътна мрежа

 

_DSC9718

Кметът на община Мездра инж. Генади Събков депозира писма до Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерство на регионалното развитие и благоустройството във връзка с усложнената обстановка по третокласната пътна мрежа.
 
В писмото до държавните институции се подчертава амортизацията и животозастрашаващата ситуация на отсечките от път III-103 между Мездра и Долна Кремена и на път III-161 между селата Ребърково и Люти дол.
 
Към писмото е прикачен доказателствен материал от над 70 фотографии, доказващи опасните дупки, отворили се на входа на Мездра откъм Роман, както и намалената видимост в следствие на избуяла растителност на отсечката между Ребърково и Люти дол.
 
„Нямаме общински път, който да е в толкова лошо състояние – с опасни язви, със стеснения на пътното платно. Косим и поддържаме банкетите на общинската пътна мрежа в отлично състояние, което от своя страна води до подобрена видимост и по-малък риск от пътно-транспортни произшествия“, коментира Събков.
 
Веднага след писмото от АПИ тампонираха със студена асфалтова смес най-компрометираните участъци от отсечката между Мездра и Долна Кремена.

_DSC9760

_DSC9825

_DSC9795