__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Община Мездра ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

2111917269
 
За поредна година доброволци от община Мездра ще се включат в националната кампания „Да изчистим България заедно“. Експертите от Общинската екологична инспекция вече са набелязали точките за почистване в гр. Мездра и селата в общината.
 
Доброволците от общинската администрация ще чистят на два обекта – единият ще премине от Мездра, по ул. Христо Ботев, към селата Моравица и Руска Бела, а вторият – по стария път за Моравица до строителното депо.
 
Кметът на община Мездра инж. Генади Събков призовава за активно включване на жителите на града и селата в кампанията.
 
„Чудесно е да има такива инициативи, но тези прояви трябва да са ежедневни, а и трябва да се възпитаме да не изхвърляме отпадъци на непредназначени за това места. Отпадъците са един от най-сериозните проблеми пред общините, тъй като депонирането и сепарирането им става все по-скъпо. Надявам се чрез компостиращата инсталация, която ще изградим съвместно с община Враца, да намалим количествата зелен отпадък, които предаваме на регионалното депо“, добави Събков.
 
Представителите на учебните заведения на територията на Общината ще почистват териториите около училищата и детските градини. От ДП „НКЖИ“ са заявили желание да почистят гаровия район.
По време на кампанията през 2018 г. бяха събрани близо 27 тона отпадъци.