__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Здравей, Нова учебна годино!

_DSC0164
 
Слънчева, засмяна и шумна, огласена от пиринчения звън на звънчета, Община Мездра посрещна Новата убечна година. Училищата гостоприемно разтвориха окичени с венци врати за нетърпеливите си обитатели. Гордите родители на 141 първолачета изпратиха с трепет своите малчугани до училищния праг. С празнична тържественост, приветствия, благопожелания и водосвет беше открита учебната година в ,чилищата на Община Мездра. Цветя, празнична гълчава, красиви и усмихнати лица, бодро настроение и предчувствие за нещо красиво и добро, което предстои, превърнаха септемврийската сутрин за пореден път в незабравима.
 
Кметът на община Мездра инж. Генади Събков откри новата учебна година в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Инж. Събков поздрави родителите за избора на учебно заведение и призова децата им да бъдат прилежни в уроците. На учителите пожела здраве, търпение и сили, за да направят от малките палавници достойни българи.
 
В двете средни и трите основни училища в община Мездра ще се обучават 1 214 ученици. В СУ "Иван Вазов" те са 450, в СУ "Св. Климент Охридски" в село Зверино – 180, в ОУ "Христо Ботев" – 370, в ОУ "Св. св. Кирил и Методий"- 274 и в ОУ "Васил Кънчов" в село Моравица – 29 ученици.
 
Със заповед на кмета се разрешава формирането на паралелки под минимума по държавния план-прием за ученици в 8-и клас за учебната 2019/2020 учебна година в ПГ „Алеко Константинов“ – паралелка професия „Ресторантьор“ специалност „Кетъринг“- 15 ученици;  паралелка с професия „Готвач“ специалност „ Производство на кулинарни изделия  и напитки“, сформирана с 14 ученици. 
 
В ПГ по МСС през новата учебна година осмокласниците ще се обучават в една паралелка – „Локомотиви и вагони“ с 10 ученици. 
 
В трите мездренски училища ще има по две паралелки първи клас. Първокласниците в СУ "Иван Вазов" ще са 35, в ОУ "Христо Ботев"- 43, в ОУ "Св. св. Кирил и Методий"- 45, в СУ "Св. Климент Охридски" в село Зверино- 19 и в ОУ "Васил Кънчов" в село Моравица- 4.
 
_DSC0105
 
IMG_0929
 
_DSC0383
 
_DSC1260
 
_DSC1315
 
_DSC0261
 
_DSC0440
 
_DSC0455