__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

24 тона отпадъци събраха доброволците в кампанията кампания „Дa изчистим България заедно“ в Мездра

_DSC9908
 
Близо 24 тона отпадъци са събрани в поредната кампания „Дa изчистим България заедно“. Доброволен екип от 20 служители на общинска администрация – Мездра се включи в кампанията и успя да събере над 100 чувала с отпадъци. Трасето, по което общинските служители се движеха, започна от района на автогарата и продължи по ул. „Христо Ботев“ до разклона към строителното депо близо до с. Моравица.Доброволците продължиха по улиците „Принчовец“ и „Първи май“.
 
Кметът на община Мездра инж. Генади Събков изрази категорично становище, че такава кампания трябва да става все по-излишна:
„Надявам се да нямаме повод да се събираме и да чистим само един ден в годината. Отношението ни към отпадъците трябва коренно да се промени. Не може да замърсяваме 364 дни, а само за ден да поправим това, което сме сторили“, заяви Събков.
 
Освен общинска администрация в кампанията се включиха представители на ОП „Чистота“, учители и възпитатели в учебните заведения, както и доброволци в почти всички населен места в Общината. Общо над 450 доброволци събраха 23 960 кг. отпадъци, които са предадени в регионалното депо за битови отпадъци във Враца.
 
_DSC0042
 
_DSC9917
 
_DSC9924
 
_DSC9950
 
_DSC9974