__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Кметове обсъдиха старта на социалния патронаж в Люти брод

_DSC0568
 
Кметът на община Мездра инж. Генади Събков, заедно с кметове и кметски наместници от селата на Общината, проведе разяснителна среща за старта на социалния патронаж в село Лютиброд. Трапезарията е изградена чрез съвместните усилия на община Мездра и фондация „Проект Северозапад“.
 
Яна Рупева, директор на фондацията, разказа за трудностите пред създаването на подобен тип социална услуга, но не скри вълнението си от това, че трапезарията е на крачка от стартиране на дейности.
 
„Подали сме заявление в БАБХ и очакваме техни представители да сертифицират кухнята до седмица. Всеки пенсионер ще има възможност да получава прясно тристепенно меню на символична цена, което е и в основата на този тип услуга“, допълни Рупева.
 
Кметът на Общината инж. Генади Събков пожела попътен вятър на новото начинание.
 
„Надявам се да удържите на натиска и все повече фирми и институции да разберат значимостта на подобен тип проекти. Има достатъчно отрудени наши бащи и майки, които заслужават качествена и прясна храна, доставена им според всички санитарни изисквания“, заяви инж. Събков.
 
Кухнята и складовите помещения на социалния патронаж са оборудвани с модерни електроуреди, отговарящи на нормативните разпоредби за подобен тип услуга. Първоначално патронажът ще обхване селата около Лютиброд, но идеята на фондацията е храна да се раздава на желаещи и в селата Долна Кремена, Горна Кремена, Кален, Цаконица и Горна Бешовица. Цената за 21 дни патронажно изхранване е определена на 70 лева, с което се покриват всички разходи по себестойност на продуктите, приготовление, пакетаж и доставка на храната.
 
Рупева сподели, че цената може да бъде намалена в месеците, в които има дарения на хранителни продукти, за което ползвателите ще бъдат предварително информирани.
_DSC0574
 
_DSC0540
 
_DSC0543