__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Екопак с детско шоу в Мездра

IMG_1120
Екопак, съвместно с община Мездра събра децата  от детски градини и първокласници от основните училища в Мездра на атрактивно шоу. Препълнената зала на „Дома на железничаря“ се огласи от весела детска гълчава. Гост на шоуто бе и кметът на общината инж. Генади Събков.
 
По изключително занимателен начин на малчуганите бяха разяснени смисълът и значението на събирането на разделните отпадъци.
 
Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ бе последвано от много песни, танци и забавления. Поучителната пиеса и танцте целяха да им обясянят понятия като „еко катастрофа“ и „рециклиране“. Забавните герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки, с песничките си научиха малчуганите да разпознават трите цветни контейнера, да позлват в къщи цветни торбички за разделно събиране на отпадъци и заедно с родителите да ги сортират и изхвърлят в правилния контейнер.
 
20 дечица излязоха на сцената и демонстрираха, че са разбрали и запомнили инструкциите на своите нови приятели – трите юначета с празни тумбачета.
 
Салонът се огласи и от доволните гласчета на танцуващите малчугани, получили като награда за вниманието и усърдието подарък книжка и магнитче от Екопак.
 
Поднесена по такъв начин, всяка информация, колкото и трудна да е тя, е възпитателна и запомняща се.
 
Темата за разделното събиране от години не е новост в Мездра. Една от най-важните задачи на общинското ръководство и кмета инж. Генади Събков, реализирана през настоящия мандат, е видимото подобряване на чистотата на обществените територии.
Това е резултат не само от упоритата работа на служителите и работниците от ОП „Чистота“, но и на организиране и провеждане на обучителни програми и проекти.
IMG_1164
 
IMG_1168
 
IMG_1138
 
IMG_1119