__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Ден на с. Долна Кремена

IMG_1255
В Деня на Независимостта на България жителите на с. Долна Кремена отбелязват Ден на селото. Традицията се наложи в последното десетилетие и замени обичайния селски сбор, канещ на софра близки и приятели.
Трибуната на площада пред кметството събра общественици и творци, които поздравиха празнуващото множество. Кметът на селото Анюта Маньовска поздрави присъстващите и посрещна колоездачите от традиционния велопоход, посветен на Деня без автомобили.
 
Празникът уважи и кметът на община Мездра инж. Генади Събков, който подчерта в приветственото си слово: “Денят на Независимостта подхожда най-много на жителите на Долна Кремена – борбени, упорити, всеотдайни. Нека бъдем горди, независими и обединени, за да добруваме и живеем щастливо“.
 
Обичаната от долнокременчани женска вокална група при НЧ „Просвета- 1897“- Долна Кремена зарадва присъстващите с любими песни. Под ръководството на маестро Кръстьо Стефанов за втора поредна година групата спечели златен медал на фолклорния фестивал „Белокаменица“ в с. Царевец, което ни убеждава, че любовта и талантът нямат възраст.
Програмата допълни и средношколски танцов ансамбъл „Мездра“.
 
Рокерите от мотоклуб „Кан Аспарух“ направиха традиционната си обиколка на селото.
 
Кметство Долна Кремена се погрижи за доброто настроение на празнуващите с концерта на Орхан Мурад.
 
Общата софра, песните и витите хора до късно радваха долнокременчани.
 
IMG_1239
 
IMG_1262
 
IMG_1237