__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

ШК Локомотив (Мездра) награди най-изявените си състезатели през 2019 г.

Shahmat_Lokomotiv_Mezdra_2019_Zakrivane 01

 

На официална церемония ШК Локомотив (Мездра) отчете своята дейност през 2019 г. и награди с купи, плакети, медали и грамоти най-изявените състезатели на клуба по кореспондентен и по класически шахмат. Гости на тържеството бяха кметът на общината Иван Аспарухов и президентът на Българската федерация по кореспондентен шахмат (БФКШ) Петьо Маринов.
 
„През тази година работихме в две направления: кореспондентен и реален шахмат. В първото сме най-добри в България и станахме еталон за дейност, по-слаби сме във второто, където се задоволяваме само с градски първенства, като тук проблемът не е само финансов, отбеляза в отчета председателят на ШК Локомотив (Мездра) Тошко Кирков. Равносметката е красноречива: завоювахме 8 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медали от Държавните индивидуални и отборни първенства и спечелихме 2 купи.”
 
Shahmat_Lokomotiv_Mezdra_2019_Zakrivane 02
 
С най-голяма стойност е шампионската титла, която ШК Локомотив завоюва за трети път в историята(след 2004 и 2018 г.) в XX Държавно отборно първенство по кореспондентен шахмат. Мездренските шахматисти играха в състав: на първа дъска – IM Александър Давидов, на втора – ССМ Тошко Кирков (кап.), на трета – ССЕ Александър Парушев и на четвърта -ССЕ Данаил Димитров.
 
Сред останалите успехи се открояват първите места на ССМ Тошко Кирков в 10 ДИП по блиц, в 9 ДИП за ветерани и в турнира „Купа България 2018“, както и на Мартин Коцев в 10 ДИП по ускорен шах (рапид).

Shahmat_Lokomotiv_Mezdra_2019_Zakrivane 03

За втора поредна година клубът организира верига от 9 градски първенства и турнири по кореспондентени по класически шахмат за мъже и ученици, в които се включиха повече от 100 любители на кралската игра.

Класацията за „Шахматист на гр. Мездра за 2019 г.”, която също се прави за втори път, оглави Тошко Кирков, следван от Данаил Димитров и Александър Парушев.

Shahmat_Lokomotiv_Mezdra_2019_Zakrivane 04

Специална грамота за най-високо ЕЛО през 2019 г. (2374) получи Мартин Коцев, а за голямпринос за отборната шампионска титла по кореспондентен шахмат бе отличен ССЕ Александър Парушев.

За най-перспективен млад състезател бе определен Дейвид Стефанов, а за най-възрастен и активен шахматист – Любомир (Любен) Лишковски, който през март догодина ще окръгли 80 г.

Shahmat_Lokomotiv_Mezdra_2019_Zakrivane 08

БФКШ връчи плакети и грамоти на двама състезатели ветерани – IM Спас Спасов по случай неговия 75-годишен юбилей и Райчо Веселинов във връзка с неговата 85-годишнина.

ШК Локомотив благодари специално на бившия възпитаник на клуба IM Светлин Младенов, който подпомaга финансово дейността на клуба.

Shahmat_Lokomotiv_Mezdra_2019_Zakrivane 06


По традиция навръх Рождество Христово в Мездра ще се проведе коледен турнир по блиц (5-минутна контрола), съобщиха в аванс от клуба. Той ще се състои на 25 декември от 10:00 ч. в Общинския център за социални услуги и дейности.

Shahmat_Lokomotiv_Mezdra_2019_Zakrivane 07