____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Изготвена е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници

01_Mezdra_Koleda_Nova godina_Programa_2019

Изготвена е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. В нея са включени 10 културни и спортни събития. По традиция началото на празничните прояви ще бъде поставено на 9 декември (понеделник) от 17:30 ч. със запалване на светлините на коледните елхи на площад „България“ и в Археологически комплекс „Калето”.
 
Сред останалите акценти са откриване на самостоятелна изложба на Рени Митева, Дискусионна вечер „Писателски литературни юбилеи на 2019 г.”, Коледен празник на Литературен клуб „Христо Ботев” и кулинарна изложба на читалищата от общината.
 
В навечерието на Рождество Христово жителите и гостите на Мездра ще имат възможност да видят музикалния спектакъл на Симфониета- Враца „Коледна приказка“ и празничен концерт на НЧ „Просвета 1925”. Съвместната проява е на 19 декември (четвъртък) от 17;30 ч. в Дома на железничаря.
 
Навръх Бъдни вечер възпитаници на Детска градина „Роза“ ще коледуват за пръв път по домовете на граждани.
 
В празничния афиш са предвидени и две спортни събития – XV турнир по художествена гимнастика „Коледни звездички”, който ще се проведе на 14 декември (събота) и традиционният коледен турнир по шахмат, който е на 24 декември (вторник).
 
Новата 2020 г. ще бъде посрещната с общоградско тържество на площад „България” с участието на популярния изпълнител на народни песни Юри Крумов и на Новаченската духова музика. Фолклорната програма ще започне в 23:30 ч. на 31 декември. Малко преди полунощ слово ще произнесе кметът на общината Иван Аспарухов, а точно в 24:00 часа е началото на празничната заря.
 
02_Yuri Krumovhttps://www.livechatalternative.com/