__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

210 нуждаещи се в община Мездра бяха подпомогнати с хранителни продукти от „Българска хранителна банка“

BG hranitelna banka_Baner

Общинският център за социални услуги и дейности (ОЦСУД) – гр. Мездра получи поредното дарение от Фондация „Българска хранителна банка“ – хранителни продукти с кратък срок на годност, които отговарят на европейските изисквания за безопасност на храните и са години за консумация. С тях ще бъде разнообразена храната на 210 потребители от община Мездра на социалните услуги „Домашен социален патронаж“ и Дом за стари хора в града.
 
Дарението включва 420 бр. купички кисело мляко „Активиа“, 50 кг руска салата с колбас и 1680 бр. Nescafe 3 in 1 Frappe на обща стойност около 1 100 лева. Всеки потребител на двете социални услуги ще получи по две кисели млека, руска салата като добавка към обедното си меню и по 8 бр. нес кафе 3 в 1 фрапе.
 
ОЦСУД – гр. Мездра и „Българска хранителна банка“ си партнират от месец май миналата година. Досега даренията, предоставени на социалния център от фондацията под формата на хранителни продукти, възлизат на 26 814 лв.

С тях ежемесечно се разнообразява храната с години за консумация продукти на най-нуждаещите се лица и семейства- потребители на Домашния социален патронаж, Кризистния център в с. Брусен, Дома за стари хора, Обществена трапезария и Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания.

BG Hranitelna banka_Darenie_01.2019_02

BG Hranitelna banka_Darenie_01.2019_03

BG Hranitelna banka_Darenie_01.2019_004