__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Милица Мирчева покори спортния Олимп в Мездра

 

Mezdra_Sportist na godinata 2020_01

Йоло Николов за 10-и път е “Tреньор на годината“, юношите мл. възраст на ХК „Локомотив“ отново са „Отбор на годината“

Най-добрата българска атлетка в бяганията на дълги разстояния Милица Мирчева беше определена за Спортист №1 на Община Мездра за 2019 г. 25-годишната състезателка на СК „Атлет“ оглави класацията с 91 точки от 100 възможни. Престижната награда й бе връчена от кмета на Мездра Иван Аспарухов, който й благодари, че вече близо едно десетилетие прославя името на града и общината у нас и в чужбина и й пожела отново да покрие олимпийски норматив.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_02

Милица е първата жена Спортист №1 на Мездра от 2001 г. насам, откакто местната Община организира тази анкета – едно признание за нейните безспорни успехи, талант и трудолюбие, което все още не й е оказано дори в родния й град Добрич.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_03

Нейни подгласници в допитването станаха съотборниците й Митко Ценов с 89 т. и Иво Балабанов със 72 т., които през тази година също ще гонят квота за Токио 2020. За отбелязване е, че Митко е деветкратен носител (досега) на отличието „Спортист на годината“.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_04

Топ 6 на най-добрите спортисти на Мездра допълниха Божидар Симеонов (ХК „Локомотив“) със 70 т., Мелани Венциславова (СК „Атлет“) с 53 т. и Илиян Младенов (ХК „Локомотив“) с 41 т. В челната десетка влязоха също гимнастичката Кристина Христова, лекоатлетът Мартин Балабанов с 34 т. и хандбалистите Милен Валентинов с 22 т. и Йордан Тонов със 17 т.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_06

Останалите номинирани състезатели, които не намериха място сред 10-те най-добрите спортисти за 2019 г.: Александър Парушев, Данаил Димитров и Тошко Кирков (ШК „Локомотив“), Стоян Францов и Камен Каменов (АСК „Зверино 4х4 Екстрийм“), Теодор Ангелов (ХК „Локомотив“), Николай Илиев и Цветан Лазаров (ФК „Околчица“ – Моравица), получиха почетни грамоти.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_09

„Треньор на годината“ за рекордния десети пореден път стана Йоло Николов. Под негово ръководство през 2019 г. водещите състезатели на Атлет (Мездра) стартираха на европейски първенства и купи, балканиади и международни турнири, спечелиха една балканска титла и общо 10 медала – 7 златни и 3 бронзови, на националните шампионати по лека атлетика.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_11

Почетни грамоти за високи постижения в треньорската професия получиха и останалите трима треньори, номинирани за „Треньор на годината“ – Лили Николова (ЖКХГ „Анелия“), Тошко Кирков (ШК „Локомотив“) и Евгени Йоловски (ХК „Локомотив“).

За „Отбор на годината“, за пети пореден път, бяха определени юношите младша възраст на ХК Локомотив, с треньор Евгени Йоловски, които през м. г. станаха бронзови медалисти в Държавния финал при момчетата до 16 г., спечелиха сребърни медали в турнира „Купа България-БФХ“ в същата възрастова категория и представиха достойно нашата страна на международния турнир за младежи „Световна купа на Интерамния 2019” в Терамо, Италия.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_16

На второ място в тази класация се нареди отборът по масов спорт на ЖКХГ „Анелия“, който през м. г. взе участие в най-големия гимнастически форум в света – 16th World Gymnaestrada в гр. Дорнбирн, Австрия, а на трето – отборът по кореспондентен шахмат на ШК „Локомотив“, който през 2019 г. за трети път в клубната история стана шампион на България в тази разновидност на „Кралската игра“.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_09

По предложение на Управителния съвет на ОФК „Локомотив“ за „Футболист на годината на Община Мездра” за 2019 г. беше определен Валдемар Стоянов – капитан и голмайстор на мъжкия представителен отбор на клуба.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_20

На церемонията бяха връчени и три специални награди: на Борислав Леонкев (Бочи) – за особен принос в развитието на организираното туристическо движение и във връзка с неговия 75-годишен юбилей, на инструктора по карате Василий Ковяр – за особен принос в развитието на спорта и по повод 30-годишнината от създаването на КИБИ „Лотос-М“, и на 14-годишния състезател на Клуб по снукър „Мездра 2013” Радослав Дочовски – за „Най-перспективен млад спортист“.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_21

Със ставане на крака и едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на трима дългогодишни футболисти, треньори и деятели на ФК „Локомотив“, оставили трайни следи в спортната история на гр. Мездра и общината – Емил Маринов, Ваклин Добрев и Петьо Петров.

Събитието уважиха представители на Общинската администрация и съвет, на Министерството на младежта и спорта и на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_25

За празничното настроение на всички се погрижиха Вокална група “Litlle Wings” с художествен ръководител Тони Яшова и Средношколският танцов състав при Читалище „Просвета 1925“ – Мездра с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов. Водещ на церемонията бе Мирослав Павлов – журналист в „Българска свободна телевизия“.

Mezdra_Sportist na godinata 2020_28