__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания в гр. Мездра стана на 5 години

KSUDLU_Mezdra_2020_01

В деня на християнския светец лечител Св. Харалампий – 10 февруари, Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) в гр. Мездра чества 5 години от своето създаване. По този повод в Центъра за настаняване от семеен тип № 2 се състоя тържество, което събра заедно една част от потребителите и персонала на комплекса. Празника на децата и младежите в риск уважиха заместник-кметът на Мездра Нели Минева и секретарят на общината инж. Светлана Мицева. 
 
KSUDLU_Mezdra_2020_07
 
„Определено промяната за децата и младежите след извеждането им от бившия Социален дом преди 5 години е към по-добро, сподели директорът на комплекса Кристина Музийска. Тук те се чувстват много по-добре, живеят в среда, близка до семейната, грижите, които се полагат за тях, са по-качествени, все едно са си вкъщи.“
 
Домакините на тържеството бяха подготвили музикална програма, представена от Ваня Любомирова и Георги Михайлов, които изпълниха популярни български естрадни и народни песни – „Вълшебница“, „Песен за  българката“, „Ако си дал“, „Аз просто те обичам“, „Ситен дъжд вали като маргарит” и „Едно лудо, лудо младо“.
 
Накрая всички се хванаха на хорото, а за финал – духнаха свещичките на празничната торта. 
 
KSUDLU_Mezdra_2020_05
 
KSUDLU_Mezdra_2020_06
 
KSUDLU_Mezdra_2020_04
 
KSUDLU_Mezdra_2020_10
 
Поздравителен адрес по случай 5-ия рожден ден на комплекса изпрати кметът на Мездра Иван Аспарухов. „Благодаря Ви, че с много любов и всеотдайност, без да пестите усилия, полагате грижи за децата и младежите със специфични потребности и подпомагате развитието на техните индивидуални способности, се казва в поздравителния адрес. Постигнатото от Вас в това отношение е повод за удовлетворение и заслужена гордост. Приемете искрените ми пожелания за здраве и нови професионални успехи във Вашата високохуманна и отговорна мисия – осигуряване на независим живот за потребителите на комплекса социални услуги, на равнопоставеност и интегрирането им в нашето общество.“ 
 
KSUDLU_Mezdra_2020_11
 
В момента в КСУДЛУ, който включва три Центъра за настаняване от семеен тип, две Защитени жилища и едно Преходно жилище, са настанени 56 деца и младежи в риск. За тях се грижат 45 социални работници, медицински сестри, фелдшери,социални педагози, възпитатели и др.
 
KSUDLU_Mezdra_2020_13