__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Община Мездра и Археологически комплекс „Калето“ ви канят на Дионисиеви празници 2020

За шеста поредна година в навечерието на Трифон Зарезан Община Мездра и Археологически комплекс “Калето”организират Дионисиеви празници. Събитието ще се състои на 13 февруари 2020 г. (четвъртък) от 17:30 часа и има за цел да популяризира като туристическа дестинация античната и средновековна крепост „Калето”.
 
Акцент в тазгодишното издание на проявата е артистичната реконструкция „Светлината на Огъня“, пресъздадена от Театрална група „ТЕМП“ при Военен клуб – Враца с художествен ръководител и режисьор Георги Врабчев. Зрелищният спектакъл включва демонстрация на тракийски орфически и дионисиев ритуал, изпълнена със сребърни реплики от тракийски съкровища и съчетана с оригинална хореография и елементи на огнен пой – жонглиране с огнени топки.
 
В празничната програма ще вземат участие също артисти от групата за Експериментален театър при Народно читалище „Просвета 1925“, които ще представят поетична композиция с тематични откъси от произведения на антични автори, и танцьори от Ансамбъл „Мездра“ с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов.
 
В рамките на Дионисиеви празници 2020 посетителите на комплекса ще имат възможност да дегустират греяно вино от ароматни плодове и подправки, приготвено по автентична средновековна рецепта. 
 
Заповядайте на 13 февруари (четвъртък) от 17:30 часа в Археологически комплекс „Калето“ – гр. Мездра, за да се забавляваме заедно!
 
1