__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

VIII Национален конкурс “Път към славата“ Престижни отличия за мажоретния състав и ВГ „Детски свят“

01_CPLR_Mezdra_Mazhoreten sastav_Pat kam slavata 2020_01

Куп престижни награди спечелиха възпитаниците на Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) – Мездра в VIII Национален конкурс „Път към славата“, който се проведе през месец февруари в София. В събитието, организирано от Арт Център „Кърнолски“ под патронажа на Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, взеха участие над 1600 млади таланти от цялата страна на възраст от 4 до 35 г. Те се съревноваваха в 7 конкурсни категории в 5 възрастови групи.
 
Отлично се представи мажоретният състав към ЦПЛР, който заслужи първа награда в категорията „Мажоретки“ във втора възрастова група за изпълненията си на „Марш с батони“ и „Марш с помпони“ под музикалния съпровод на патриотичните песни „Боят настана“ и „Де е България“. Танцовата формация получи купа, диплома, медали и покана за участие през месец септември във II Mеждународен фестивал “Короната на Орфей” в Паралия Катерини, Гърция, а художественият ръководител на състава Христина Стоянова – диплома за висок професионализъм.
 
В същата възрастова група, но в категорията „Вокал – българска песен“, Вокална група „Детски свят“, с художествен ръководител Анета Петкова, беше отличена от авторитетното жури с втора награда. Подрастващите певчески таланти изпълниха песните „Моята родина“ и „Има светлина“, като за представянето си получиха купа, диплома, медали и покана за участие в XXVIII Международен фестивал на изкуствата за деца и младежи “Ние -ХХI век”, който ще се проведе през месец август в к. к. „Слънчев бряг“.
 
02_CPLR_Mezdra_Mazhoreten sastav_Pat kam slavata  2020_02
 
03_CPLR_Mezdra_Mazhoreten sastav_Pat kam slavata 2020_04
 
04_CPLR_Mezdra_Detski svyat_Pat kam slavata 2020_01
 
06_CPLR_Mezdra_Detsji svyat_Pat kam slavata 2020_03
 
08_Pat kam slavata 2020_Logo