__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Приключи ремонтът на кметствата в Ребърково и Руска Бела

01_Rebarkovo_Kmetstvo_Remont_2020_01

Приключи ремонтът на кметствата в мездренските села Ребърково и Руска Бела. Той беше извършен от служители на Общинско предприятие (ОбП) „Чистота“в периода от края на месец март до началото на месец май.
 
В Кметство Ребърково старата дървена дограма на кметския кабинет е подменена с PVC, стените са шпакловани и пребоядисани, монтирани са гипсокартон на тавана и ламиниран паркет на пода. Сменена е също входната врата на стаята и освежен коридорът, където е монтиран нов прозорец.
 
„Искам да изразя своята огромна благодарност към г-н Иван Аспарухов и неговия екип, към ръководството на ОбП „Чистота“, както и към всички, които взеха участие в ремонтните дейности, заяви по този повод кметският наместник на Ребърково Петър Петков. Благодаря и за назначенията на старши специалист „АОН“ и на общ работник към Кметството, с който вече променяме облика на селото, както и за предоставената техника от ОбП „Чистота“. Специални благодарности на инж. Тодор Христов и на Цанко Цанев за добре свършената работа. Надявам се да продължим да работим все така!“.
 
С помощта на общия работник, назначен към Кметството,са окосени  около 8 дка тревни площи – двора на бившата детска градина, детската площадка в центъра, градинката до кметството, двора на църквата и на входа на селото.Предстои да се окосят още около 4 дка в района на кв. „Гарата“ и ремонт на автобусната спирка.
 
С напълно обновен вид вече е и кметският кабинет в Руска Бела, където освен горепосочените дейности е ремонтиран покривът на сградата на Кметството, който от години беше в окаяно състояние.
 
„Огромно „Благодаря!“ на Община Мездра и на ОбП „Чистота“, сподели в тази връзка кметският наместник на Руска Бела Владимир Пенчев. Големи благодарности от сърце и на дарителите, които осигуриха новия балатум,полилей и цветната аранжировка.Нека продължим заедно да вървим по пътя към Европа още дълги години занапред!“
 
В дните около Великден и Гергьовден електрическите улични стълбове в селото бяха украсени с български и европейски символи – националния трибагреник, флага на Европейския съюз и други. Най-атрактивна обаче е картината на момък и девойка в народни носии, нарисувана от единайсетокласничката Анастасия Панчева,с която преди време тя печели сребърен медал на международен конкурс в Турция.
 
Наскоро младежи от Руска Бела монтираха – със средства, осигурени от кметския наместник на селото – желязна успоредка в двора на детската градина, като по този начин осигуриха възможност на всички желаещи да спортуват.
 
01_Rebarkovo_Kosene_Pocistvane_2020_01
 
01_Ruska Bela_Kmetstvo_Remont_2020_01
 
06_Ruska Bela_Stalb_Izvorat na belonogata_2020