____________

Електронни услуги

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Близо 1 500 ученици ще се обучават през новата учебна година в община Мездра

SU Ivan Vazov_Parvi ucheben den_2020_20

111 първокласници прекрачиха за пръв път школския праг
 
1 485 ученици, разпределени в 84 паралелки от I до XII клас, ще се обучават и възпитават през новата учебна 2020/2021 година в 7-те училища на територията на община Мездра. По учебни заведения разпределението на учениците е следното: СУ „Иван Вазов“ – 469, ОУ „Христо Ботев“ – 367, ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – 254, СУ „Св. Климент Охридски“ (Зверино) – 177, ПГ „Алеко Константинов“ – 129, ПГ по МСС – 71 и ОУ „Васил Кънчов“ (Моравица) – 18.
 
Първокласниците са 111, което е с около 30-на по-малко в сравнение с миналата есен: 48 в ОУ „Христо Ботев“, 25 в ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“, 23 в СУ „Иван Вазов“, 14 в СУ „Св. Климент Охридски“ (Зверино) и 1 в ОУ „Васил Кънчов“ (Моравица).
 
SU Ivan Vazov_Parvi ucheben den_2020_31
 
SU Ivan Vazov_Parvi ucheben den_2020_24
 
SU Ivan Vazov_Parvi ucheben den_2020_14
 
Общият брой на осмокласниците също е 111: 53-ма в СУ „Иван Вазов“, 29 в ПГ „Алеко Константинов“, 19 в ПГ по МСС и 10 в СУ „Св. Климент Охридски“ (Зверино), а дванайсетокласниците, който напролет ще завършат своето средно образование, са 87: 46 в СУ „Иван Вазов“, 16 в ПГ „Алеко Константинов“, 13 в СУ „Св. Климент Охридски“ (Зверино) и 12 в ПГ по МСС. 
 
OU Hristo Botev_Mezdra_Parvi ucheben den_2020_01
 
Учебната 2020/2021 г. в едно от двете основни училища в гр. Мездра -ОУ „Христо Ботев“, беше открита с празнична литературно-музикална програма, изнесена от възпитаници на училището и с водосвет за здраве и за успешна учебна година, отслужен от отец Георги Няголов.
 
Съгласно указанията от Министерство на здравеопазването и от Министерство наобразованието и науката във връзка със спазване на противоепидемичните мерки, въведени в страната, на тържеството присъстваха само първокласниците и петокласниците, а останалите ученици влязоха направо в класните стаи.
OU Hristo Botev_Mezdra_Parvi ucheben den_2020_02
 
OU Hristo Botev_Mezdra_Parvi ucheben den_2020_05
 
OU Hristo Botev_Mezdra_Parvi ucheben den_2020_18
 
OU Hristo Botev_Mezdra_Parvi ucheben den_2020_21
 
OU Hristo Botev_Mezdra_Parvi ucheben den_2020_23
 
По случай откриването на новата учебна година приветствия към учениците, учителите и родителите отправиха директорът на училището Иван Иванчев, кметът на Мездра Иван Аспарухов и председателят на Училищното настоятелство Васил Христов, а от името на родителите – Владислава Мишева, която е майка на двама първолаци, близнаците Никола и Теодора.
 
 
„Пожелавам на всички една вълнуваща и незабравима учебна година, каза в словото си Иван Иванчев. С търпение и воля постигайте отлични резултати, развивайте талантите си, показвайте вашата уникалност и неповторимост. Вярвайте в себе си, посрещайте трудностите смело, а успехите – с идеята, че можете повече! Дарявайте вашите учители, родители и приятели с много радост и уважение!“
„Това, че днес сте разделени, скъпи ученици, не означава, че няма да станете близки, подчерта от своя страна Иван Аспарухов. Това, че ще се наложи да носите маски – знайте, че зад всяка маска се крие ваш приятел за цял живот.
 
Слушайте вашите преподаватели, защото – освен да ви обучават – през тази учебна година те трябва да направят още едно важно нещо: да ви опазят здрави. Аз съм сигурен, че вие ще направите всичко да им помогнете в тези две важни неща. Бъдете като попивателна хартия, бъдете живи и здрави! Честит празник!“
 
„И аз като всички вас, макар и от погледа на моите 56 години, също се вълнувам, сподели Васил Христов. И по този повод ви пожелавам, мили мои, прекрасна първа учебна година на първокласниците, успешна за по-големите. Желая ви от сърце много успехи и много здраве!“
 
„Нашите деца трябва да имат пример, обърна се към родителите Владислава Мишева. Нека те да видят нашия пример и нашето отношение към знанието, към природата, към хората. Нашето чувство за отговорност и справедливост. Бъдете здрави и успешни! На добър час!“
 
По традиция първият школски звънец призова в класните стаи най-напред първокласниците, водени от своите класни ръководители Валентина Исаева и Клавдия Добрева. 
 
OU Hristo Botev_Mezdra_Parvi ucheben den_2020_36
 
OU Hristo Botev_Mezdra_Parvi ucheben den_2020_47
 
OU Hristo Botev_Mezdra_Parvi ucheben den_2020_49