__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

В Детска градина „Мир“ – Мездра се проведе Ден на безопасността на движението

DG Mir_Mezdra_Den na bezopasnostta_2020_01

С Ден на безопасността на движението Детска градина „Мир“ в гр. Мездра се присъедини към международната кампания „Дни на безопасността на пътя“ („ROADPOL Safety Days“). Тя се провежда в страните от Европейския съюз в периода 16-22 септември 2020 г., когато по традиция е и Европейската седмица на мобилността (European Mobility Week). Тазгодишното мото на кампанията е „Stay alive and save lives“, което за България е транспонирано като „Остани жив! Пази живота!“.
 
В рамките на инициативата детското заведение подреди на моста на река Боденска (на изхода на Мездра към Роман и Бяла Слатина) изложба на детски рисунки и снимки под наслов „Пази децата!“. Експозицията на открито включва 30 тематични рисунки и 10 цветни фотоси на възпитаници на подготвителните групи „Мечо Пух“, „Патиланци“ и „Васил Левски“.
 
Под контрола на служители на „Пътна полиция“ към Районно управление “Полиция“ – Мездра се състоя и демонстрация на безопасно пресичане на пътното платно от група деца по пешеходна пътека.
 
„Решихме да отбележим по този начин Деня на безопасността, защото всеки ден ни се налага да превеждаме пътуващите деца през уличното платно от транспортната фирма, която ги превозва до родните им места, и обратно, разказа директорката на ДГ „Мир“ Диана Вутова.
 
И въпреки че това винаги става с придружители, движението тук е много натоварено. Искаме да привлечем вниманието на шофьорите, за да намалят скоростта като видят, че минават деца. По същата причина избрахме да направим изложбата на детски рисунки и снимки на моста – за да може преминаващите оттук пешеходци и пътуващите с коли да се замислят и да пазят децата на пътя.“   
 
Обучението по безопасност на движението по пътищата е залегнало и в учебната програма на ДГ „Мир“. Догодина детската градина ще кандидатства за финансиране по Националната програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“ за изграждането на площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата.
 
DG Mir_Mezdra_Den na bezopasnostta_2020_02
 
DG Mir_Mezdra_Den na bezopasnostta_2020_05
 
DG Mir_Mezdra_Den na bezopasnostta_2020_06
 
DG Mir_Mezdra_Den na bezopasnostta_2020_09
 
DG Mir_Mezdra_Den na bezopasnostta_2020_10
 
DG Mir_Mezdra_Den na bezopasnostta_2020_13
 
Roadpol_Safety_Days 2020_Poster 01