__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Заслужено признание за директора на ОЦСУД – Мездра Наталия Христова-Горанова

_DSC0992

Във връзка с националната инициатива на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева за отличаване на служители в социалната сфера по повод Световния ден на социалната работа – 16 март, Община Мездра номинира директора на Общинския център за социални услуги и дейности (ОЦСУД) – гр. Мездра Наталия Христова-Горанова за наградата „Социален работник на годината – 2021“ в категорията „Служител в общинска администрация/в структури със социална насоченост“. 

_DSC0984

„Г-жа Горанова е доказан експерт с почти 35-годишен професионален опит в социалната сфера, пише в мотивите за номинацията. Целият й трудов път е свързан със социалната работа. Работила е като възпитател и директор на Социален дом за деца в с. Кален, директор на Дом за деца и младежи с умствена изостаналост в гр. Мездра, ръководител на Общинска служба за социално подпомагане – гр. Мездра и директор на ОЦСУД – гр. Мездра. 

Наталия Христова-Горанова е отличен ръководител в социалната сфера. Нейната отдаденост, съпричастност и лична ангажираност към всеки социален проблем е пример за младите колеги, с които работи. Тя умело ръководи екип от 36 души, които ежедневно извършват социални услуги за над 500 потребители от община Мездра. 

_DSC0978

Отличието е висока оценка и морална награда за неуморния и неоценим труд на един достоен човек, който със своите лични качества всеки ден доказва, че да си социален работник не е професия, а призвание.“ 

Номинацията на Наталия Христова-Горанова е подкрепена и от Областния съвет на Българския червен кръст  (БЧК) – гр. Враца. „Г-жа Горанова е емблема на социалната работа в Община Мездра, се казва в писмото за подкрепа от БЧК. С нейното име е свързано разрешаването на проблемите със социален и човешки характер. Тя живее и гори в своето ежедневие, като прави и невъзможното за хората в нужда. 

Повече от 30 години тя е член и доброволец на БЧК, заместник-председател на Областния съвет на БЧК – Враца, председател на Общинския съвет на БЧК – Мездра, делегат на Националния съвет на БЧК и член на Областното събрание на БЧК – Враца. В нейно лице имаме сподвижник с висока професионална компетентност и безспорни човешки качества. 

Наталия Христова-Горанова в пример и вдъхновение, опора и подкрепа за хората в неравностойно положение в община Мездра.“ 

В Световния ден на социалната работа кметът на община Мездра Иван Аспарухов връчи на г-жа Горанова грамота за номинацията й за наградaта „Социален работник на годината – 2021“ в категорията „Служител в общинска администрация/в структури със социална насоченост“, изпратена от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. 

„За мен е изключително удоволствие да връча тази грамота, заяви Аспарухов. Това е едно заслужено признание за Наталия. Искам да й благодаря за всичко, което прави в социалната сфера, разбира се, с усилията на още доста хора. 

Благодаря ти, Наталия, бъди жива и здрава! И продължавай да действаш по същия начин. Ние не работим за награди, но все пак признанието остава като спомен за това, че си дал нещо на обществото.“ 

„Благодаря за оценката и за това, че в този ден, в който се оценява труда на хората, които имат сърца, аз и моите колеги получаваме награда. За това, че имаме сърца за болката на хората. Благодаря ви за помощта – във всеки един момент, в който сме имали нужда и сме потърсили от вас подкрепа, вие сте ни я дали безрезервно. 

Радвам се, че вече повече от 34 години моето сърце е в Мездра и че хората, на които съм помагала, те са най-искрените, когато, има или няма повод за празник, ми позвънят и ми кажат: „Благодаря ти!“ или: „Как си? Здрава ли си?“, защото, знаете, имам здравословни проблеми. 

От сърце ви благодаря, г-н Аспарухов. Благодаря и на медиите, че когато съм ви търсила, винаги сте били насреща, за да помогнем на хората в нужда.“