____________

Електронни услуги

____________

Анкета компосиране

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Представители ученически съвети и млади червенокръстци се срещнаха с кмета на Мездра

Mezdra_Kmet_BM4K_EDSBG 2021_01

По повод Европейския ден на солидарност между поколенията (European Day of Solidarity between Generations) – 29 април, представители на Ученическите съвети в ОУ „Христо Ботев“ и в ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и на Клуб „Приятели-доброволци на БМЧК 2016“ при двете градски основни училища се срещнаха с кмета на община Мездра Иван Аспарухов. 

В непринуден разговор учениците зададоха на кмета въпроси, които ги вълнуват. Сред тях бяха: Какво е мнението ви за дейността на Българския младежки Червен кръст, как Ученическите съвети, младежката червенокръстка организация и Община Мездра могат да си сътрудничат взаимно, ще бъдат ли изградени повече съоръжения за игра и спорт в гр. Мездра и т. н. 

Mezdra_Kmet_BM4K_EDSBG 2021_02

„По-хубаво от това да помагате на хората в нужда, особено в днешните времена на изпитания – няма, сподели пред децата Аспарухов. Това е, може би, най-голямата човешка добродетел. Продължавайте да правите добро, без да търсите благодарност за това. А в лицето на Община Мездра винаги ще имате партньор за реализирането на всяка една ваша полезна инициатива“. 

В знак на уважение посланиците на доброто подариха на Аспарухов тематична рисунка, вдъхновена от Възкресение Христово, а на заместник-кмета Нели Минева – кошничка с великденски яйца, с пожелания за здраве, благополучие, мир и любов. 

Mezdra_Kmet_BM4K_EDSBG 2021_03

Ръководителят на Клуб „Приятели-доброволци на БМЧК 2016“ Христина Иванова дари на Община Мездра паметен плакет, с който беше удостоена през 2018 г. за активна червенокръстка дейност по случай 140 години от създаването на Българския червен кръст. 

В подкрепа на движението „Заедно за децата!“ на Национална мрежа за децата младите добротворци раздадоха на служители в Общинската администрация специална гривничка – символ на грижата за децата в България.