____________

Електронни услуги

____________

Анкета компосиране

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

На 29 юни в гр. Мездра ще бъдат извършени безплатни очни прегледи за деца и възрастни

Zrenieto e vsichko_Pregledai se_Mezdra 2021_01

В рамките на Национална скринингова кампания на Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и „Байер България“ „Зрението е всичко! Прегледай се!“ на 29 юни 2021 г. (вторник) в гр. Мездра ще бъдат извършени безплатни очни прегледи за деца и възрастни. 

Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве. Амбициозната задача на кампанията е да обхване най-уязвимите групи от населението у нас: децата и хората около и над 50-годишна възраст. Ето защо приоритетно ще бъдат записвани за преглед пациенти от тези възрастови групи. 

Възрастните ще бъдат консултирани от квалифицирани офталмолози в мобилен очен кабинет (бус), който ще бъде разположен на паркинга пред Хотелски комплекс „Родина“, а децата ще бъдат преглеждани в Ритуалната зала на Община Мездра с помощта на специална апаратура, закупена със средства събрани от благотворителната инициатива „Българската Коледа“. 

Желаещите да се прегледат трябва да се запишат предварително в Центъра за услуги и информация на гражданите при Община Мездра на тел. 0885 11 46 07, всеки работен ден от 8:00 до 17:00 часа. Записването ще става до изчерпване на лимита от пациенти, определен от организаторите на кампанията. Максималният брой записани за преглед деца е до 80, а възрастни – до 65 души.   

Прегледите ще се извършват по график в часовия диапазон между 9:00 и 16:00 часа, с почивка от 12:30 до 13:00 часа.