____________

Електронни услуги

____________

Анкета компосиране

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Ясна е програмата на Първия международен фолклорен фестивал „Фолклорната магия на Мездра“

01_International Folklore Festival_The Folklore Magic of Mezdra_2021_Plakat[4839]

Изготвена е програмата на Първия международен фолклорен фестивал „Фолклорната магия на Мездра“, съобщи арт директорът на фестивала Мирослав Аспарухов – художествен ръководител и хореограф на Ансамбъл „Мездра“. 

В първото издание на First International Folklore Festival „The Folklore Magic of Mezdra“ ще вземат участие фолклорни ансамбли от 11 държави от Европа, Азия, Северна и Южна Америка – Албания, България, Мексико, Португалия, Румъния, Сърбия, Тайланд, Украйна, Унгария, Уругвай и Филипините. 

Участниците във фестивала ще пристигнат в гр. Мездра на 18 юли, неделя. Същия ден от 20:00 часа те ще изнесат концерт на открито в село Моравица, който ще бъде в двора на ОУ „Васил Кънчов“. 

В 10:00 часа на другия ден – 19 юли, понеделник, представители на всички гостуващи състави ще бъдат приети от кмета на община Мездра Иван Аспарухов. 

Вечерта от 20:00 часа участниците във фестивала ще изнесат концерт в Народно читалище „Факел-1926“ – с. Зверино, а от 22:30 часа в Oasis Resort Zverino ще бъде организирано международно фолклорно DJ парти, на което групите ще представят танци, характерни за съответната страна и регион. 

В третия фестивален ден – 20 юли, вторник, ще има два концерта: от 10:00 часа в двора на Дом за стари хора – гр. Мездра за потребителите на дома и на Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания, и от 20:00 часа на открито за жителите и гостите на село Дърманци. 

Кулминацията на фестивала ще бъде на 21 юли, сряда, когато от 19:30 часа участниците ще направят дефиле в централната градска част на Мездра, а от 20:00 часа ще изнесат заключителен концерт на площад „България“. Тридневният празник на фолклора ще завърши с парти в Dance Club „Royal“, което е с начален час 23:30.    

Фестивалната програма предвижда още посещения на Черепишкия манастир „Успение Богородично“, на Археологически комплекс „Калето“ и на културни забележителности в гр. Враца. 

Организаторите на събитието – Ансамбъл „Мездра“ и НЧ „Просвета 1925“, най-учтиво канят жителите и гостите на община Мездра да заповядат на Първия международен фолклорен фестивал „Фолклорната магия на Мездра“!