____________

Електронни услуги

____________

Анкета компосиране

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Завърши първата смяна от плувните курсове за ученици, организирани от Община Мездра

_DSC9667

Завърши първата смяна от плувните курсове за ученици от I до VII клас, организирани през лятната ваканция от Община Мездра и от Център за подкрепа за личностно развитие. Обучението се проведе от 5 до 16 юли на басейна в Хотелски комплекс „Долче Вита” под ръководството на инструктора Христо Иванов, учител по физическо възпитание и спорт в СУ „Иван Вазов“. 

_DSC9696

В първата смяна от Плувно лято 2021 се включиха 30 деца от Мездра, София и Видин. Най-невръстният начинаещ плувец бе 6-годишният Антон Йорданов, а най-голям – седмокласникът в столичното Национално средно училище „София“ Александър Ценов, който наесен ще навърши 13 г. 

_DSC9620

Всички участници в курса получиха сертификат за постигнати плувни умения – I, II или III ниво, които им бяха връчени от заместник-кмета на община Мездра Нели Минева. 

_DSC9716

По време на 10-дневното обучение децата усвояват двата най-популярни стила в плуването – кроул и бруст, а по-напредналите – и гръб, поясни инструкторът Христо Иванов. Освен това те се приучват на дисциплина, как да плуват безопасно и да се хранят здравословно. 

_DSC9725

Втората смяна ще се проведе от 19 до 30 юли, третата – от 2 до 13 август, а четвъртата – от 16 до 27 август. Очаква се в четирите смени да се включат повече от 100 деца. 

Инициативата „Плувно лято“ се реализира от Община Мездра за 23-а поредна година. Досега в плувните курсовете са обхванати над 2 200 ученици от начален и от прогимназиален етап на образование.