____________

Електронни услуги

____________

Анкета компосиране

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Община Мездра и НЧ „Просвета 1925“ почетоха годишнината от рождението на Васил Левски

_DSC9784

Община Мездра и Народно читалище „Просвета 1925“ почетоха съвместно 184-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата. Това стана с поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски (1837-1873), въздигнат през 2015 г. с финансовата подкрепа на родолюбиви българи. 

_DSC9758

Възпоменателната проява уважиха представители на Общинската администрация и ученици от градските училища – участници в образователната инициатива на мездренското читалище „Забавно лято в библиотеката“. 

_DSC9755

По повод годишнината от рождението на националния герой децата изнесоха поетично-музикална програма, подготвена под ръководството на библиотекарите Димитрина Иванова и Павлина Русева. Те рецитираха стихотворението „Потомците на Левски“ на родения във Враца детски писател, драматург и преводач Цветан Ангелов (1922-1982) и изпълниха „Песен за Апостола“ по музика и текст на Мария Нинова и аранжимент на Димитър Атанасов. 

_DSC9780

Поклонението завърши с поднасяне на на цветя от децата и на венец от името на Община Мездра пред паметника Васил Левски.