____________

Електронни услуги

____________

Анкета компосиране

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Политическите партии и коалиции не се споразумяха за съставите на СИК в община Мездра за изборите на 14 ноември

_DSC5942

Упълномощените представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 46-ото Народно събрание не постигнаха съгласие за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Мездра на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за народни представители на 14 ноември 2021 г. 

_DSC5944

В консултациите, които се проведоха при кмета на общината Иван Аспарухов, взеха участие Стефан Красимиров (ПП „Има такъв народ“), Яна Нинова (КП „ГЕРБ-СДС“), д-р Илиана Михайлова и Наталия Христова (КП „БСП за България“), Цветан Йолашки (КП „Демократична България – Обединение“) и Мирчо Мирчев (ПП „ДПС“). На поканата не се отзоваха единствено от Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“  

_DSC5946

Съгласно Методическите указания за определяне съставите на СИК на територията на общината и за разпределение на местата в ръководствата на СИК, приети с Решение №644-ПВП/НС/ 29.09.2021 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), и Решение №16-ПВР/НС/ 01.10.2021 г. на Районна избирателна комисия (РИК) – Враца относно определяне общия брой на членовете на СИК и разпределяне на местата в ръководствата на комисиите и местата за членовете в СИК в Шести изборен район – Врачански, разпределението на 328-те места в 42-те секционни комисии в община Мездра е следното: ПП „Има такъв народ“ – 77 места, КП „ГЕРБ-СДС“ – 75 места, КП „БСП за България“ – 47, КП „Демократична България – Обединение“ – 45, ПП „ДПС“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ – по 42. 

_DSC5948

ПП „Има такъв народ“ има 34 ръководни места в комисиите (председатели, зам.-председатели и секретари), КП „ГЕРБ-СДС“ – 33, КП „БСП за България“ – 19, КП „Демократична България – Обединение“ – 18, ПП „ДПС“ – 15, и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ – 7. 

_DSC5955

В резултат на станалите разисквания между участвалите в консултациите не беше постигнато съгласие за определяне съставите на СИК в община Мездра на предстоящите президентски и парламентарни избори. 

_DSC5957

Въз основа на предложенията на партиите и коалициите, в срок до 19 октомври РИК – Враца следва да назначи съставите на 42-те секционни комисии в община Мездра. Ако Районната избирателна комисия не вземе решение за разпределение на местата в комисиите и не назначи СИК, цялата документация ще бъде изпратена в ЦИК, която ще назначи съставите на секционните комисии.