____________

Електронни услуги

____________

Анкета компосиране

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Хандбал: Локомотив (Мездра) стартира участието си в Национална група „Б“ за младежи до 19 г.

01_HC Lokomotiv Mezdra_2021

Този уикенд ще се състои първият турнир от първенството по хандбал в Национална група „Б“ за младежи до 19 г. – сезон 2021/2022 г. В шампионата в тази възраст ще вземат участие 19 клубни отбора. С оглед броя на подадените заявки, те бяха разпределени от Спортно-техническата комисия на Българската федерация по хандбал в три Национални групи: 

03_Handball_M19_2021_2022_Groupe

• Група „А“: Албатрос (Бургас), Добруджа (Добрич), Поморие (Поморие), Спартак (Варна), Фрегата (Бургас) и Шумен-61 (Шумен), 

• Група „Б“: Беласица (Петрич), Интер (Благоевград), Левски (Левски), Локомотив (Мездра), Осъм (Ловеч) и Полюс-ТМ (Плевен), 

• Група „В“: Академик-ТУ (Габрово), Асти-91 (Хасково), Локомотив (Горна Оряховица), Мартен-67 (Мартен), Опака-1974 (Опака), Раховец-2008 (Горна Оряховица) и Чардафон (Габрово). 

Първият турнир от първенството в Национална група „Б“ М19 е на 7 ноември, неделя, в „Арена Петрич“. В първия двубой от 11:00 ч. младежите на Локомотив (Мездра) играят с домакините от Беласица (Петрич), а от 14:00 ч. – с Интер (Благоевград). В останалите две срещи съперници са Интер (Благоевград) – Осъм (Ловеч) и Осъм (Ловеч) – Беласица (Петрич). 

В първия мач от тази група, който се игра на 17 октомври, Левски (Левски) загуби като домакин в Българене от Полюс-ТМ (Плевен) с 21:34 (8:16). 

Вторият турнир в Национална група „Б“ е на 13 ноември в Плевен, а третият – на 18 декември в Ловеч. Останалите три турнира през пролетта на следващата година са в Благоевград, Ловеч и Българене. 

За Държавния финал в тази възраст се класират заелите първо място в трите Национални групи + победителят в квалификационен турнир, в който ще вземат участие класиралите се на второ място в групите. Паралелно във финалния турнир за разпределение на местата от пето до осмо ще участват загубилите квалификацията на заелите второ място в групите + заелите първите две места в квалификационен турнир между класиралите се на трето място в националните групи. 

Междувременно тази събота, 6 ноември, ще се играят срещите от 7-ия кръг на мъжкото хандбално първенство в „А“ РХГ. В него ХК Локомотив (Мездра) приема ХК Левски (Левски). Двубоят е от 13:00 часа в спортната зала на НСА „Васил Левски“ в София. 

Във временното класиране тимът на мездренските „железничари“ заема осмо място с 0 точки и голова разлика 153:203 (-50) – актив, натрупан след 6 загуби. ХК Левски е на седма позиция с 2 т. и голово съотношение 142:167 (-25) от 5 мача, а на последното, девето място е Добруджа (Добрич) с 0 т. от 7 мача и голова разлика 149:241 (-92). 

Начело в подреждането са Шумен-61 и Спартак (Варна) с по 10 т., следвани от Пирин 64 (Гоце Делчев) и Локомотив (Горна Оряховица) с по 8 т. Пето-шесто място делят Чардафон (Габрово) и Осъм (Ловеч) с по 6 т.