____________

Електронни услуги

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Деца от Игнатица подпомогнаха с храна приюта за бездомни кучета в Долна Кремена

Сдружение „В помощ на животните в Мездра” организира Коледен базар 

Деца от село Игнатица осъществиха благотворителна акция в подкрепа на приюта за бездомни кучета в с. Долна Кремена, който се стопанисва от гражданско сдружение „В помощ на животните в Мездра” (Animal Help). 

01_Ignatitsa_Detsa_Blagotvoritelna aktsiya_Animal help_Mezdra_2021

Под ръководството на Петя Тодорова, секретар на Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров -1919“, малките добротворци с големи сърца събраха средства и със съдействието на кмета на селото Иво Костов закупиха два чувала суха храна за кучета, която предадоха на стопаните на приюта. 

03_Ignatitsa_Detsa_Blagotvoritelna aktsiya_Animal help_Mezdra_2021

Междувременно в навечерието на Рождество Христово Сдружение „В помощ на животните в Мездра” отново организира Коледен базар. 

07_Animal Help_Mezdra_Baner

„За нас е изключително важна вашата подкрепа, обърнаха се по този повод от Animal Help – Мездра към приятелите на сдружението и на кучетата. Защото тази година сме решили да поставим началото на един дълъг път, към нашата мечтана цел – ДА ИМАМЕ СОБСТВЕНА ЗЕМЯ, на която да ПОСТРОИМ ПРИЮТ ПО ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ. Повече от всичко искаме да направим хубав и приветлив приют, подходящ за нуждите на нашите кучета. Да имат истински къщички, легла, здрав покрив, ток (както знаете от две години нямаме ток в приюта и използваме генератор), по-здрава ограда и да е удобно за всекидневното почистване. 

Вече повече от 6 години плащаме всеки месец по 200 лв. за наем, на мястото на което сме в момента, но, за съжаление, то не е наше и не можем да правим нищо на него, защото, сами разбирате, че да влагаме пари в имот, който не е наш и може по всяко едно време да ни изгонят, е абсурдно. Срещнахме се със собствениците на имота и поискахме да го купим, но ни беше поискана сума от 38 000 лв…. Сами разбирате, че за нас е непосилно да намерим сами толкова много пари, но това не може да ни откаже от голямата мечта, която имаме! 

Напълно сме наясно, че с един Коледен базар няма да успеем, но надеждата, че те, онези ненужните за всеки, най-накрая ще имат мечтания дом, умира последна! 

Както и миналата година, така и сега, ще продаваме картини, които са ръчно рисувани с акрилни бои, на платно от 100% памук, с дървена рамка. 

Всяка неделя ще качваме по три картини. Картините няма да имат конкретна цена, а вие сами ще наддавате за тях. Всяка една картина ще има минимална сума, от която ще започне наддаването, която ще бъде написана под картината. Човекът, който предложи най-висока цена за картината, която е пожелал, я получава. 

Искрено се надяваме и тази година да отворите сърцата си за нашите (вашите) кучета в приюта в с. Долна Кремена. Те ще са наистина щастливи, ако най-накрая успеем да им подсигурим дом, който те наистина заслужават! 

Благодарим Ви от сърце, че всяка година ни подкрепяте!“ 

Повече информация за базара може да намерите на страницата на Сдружение „В помощ на животните в Мездра” във Фейсбук: https://www.facebook.com/AnimalHelpMezdra