____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Млади добротворци от Зверино с благотворителна акция в подкрепа на детското отделение в МБАЛ – Мездра

BM4K_Zvetino_No smoking Day 2021_Blagotvoritelna aktsiya 01

По повод Международния ден без тютюнопушене, който се отбелязва ежегодно в третия четвъртък на месец ноември, доброволците от Клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ и от Клуб „Творилница“ при СУ „Св. Климент Охридски“ – Зверино организираха благотворителна акция в подкрепа на детското отделение в МБАЛ – Мездра. Тазгодишната кампания преминава под мотото „Да спечелим заедно: един месец без никотин!“. 

BM4K_Zvetino_No smoking Day 2021_Blagotvoritelna aktsiya 13

Младите добротворци помолиха всички срещнати пушачи да се включат в инициативата като спрат цигарите поне за един ден и дарят спестените пари за благородната кауза. Под наставничеството на ръководителите на двата клуба Петя Илиева и Маринела Илиева учениците подготвиха 16 кутии за дарения, които бяха разпределени в магазините в селата Зверино, Игнатица, Оселна и в Туристически комплекс Дядо Йоцо – с. Очиндол. Учениците и учителите в присъствено обучение също се включиха в инициативата като дариха средства, всеки според своите възможности. 

BM4K_Zvetino_No smoking Day 2021_Blagotvoritelna aktsiya 14

За да напомнят на пушачите за вредата от тютюнопушенето, доброволците изработиха макети на цигари и плакати с послания, насочени срещу вредния навик, а в първи, трети и четвърти клас се проведе здравна беседа и дискусия на тема „Как да помогнем на нашите родители в борбата с тютюна?“

Дарителските кутии ще бъдат отворени в навечерието на Рождество Христово, а събраните средства ще бъдат предадени на управителя на мездренската болница д-р Соня Съботинова. 

Миналата година по случай Деня без тютюнопушене добротворците от СУ „Св. Климент Охридски“ организираха благотворителна акция в подкрепа на COVID отделението на МБАЛ – Мездра, а през 2018 г. подкрепиха финансово лечението на малката Сияна Маньовска.

https://www.livechatalternative.com/