____________

Електронни услуги

____________

Анкета компосиране

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Получени предпочитания (преференции) за кандидат-депутатите от община Мездра на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.

Parlamentarni izbori 2021_Baner

Централната избирателна комисия обяви резултатите от гласуването в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г., разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони в 47-ото Народно събрание и броя на получените предпочитания (преференции) за кандидатите по кандидатски листи в отделните изборни райони. 

Резултатите показват, че деветимата кандидат-депутати от община Мездра, регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, които се проведоха миналата неделя, са получили общо 2 398 предпочитания. 

Най-много преференции – 1 183 (7.61%), има третият в листата на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ Мирослав Аспарухов, който прескача прага от 7% от гласувалите за коалицията, но не размества листата и остава трети. 

На второ място се нарежда втората в листата на ПП ДПС Каролина Кьолер с 656 предпочитания (13.32%), която също минава 7-процентния праг, но отново не размества листата и остава втора. 

Трети с 226 преференции (4.59%) е единадесетият в листата на ДПС Мирчо Мирчев, а четвърти с 208 предпочитания (3.35%) – петият в листата на ПП „Има такъв народ“ Стефан Красимиров. 

На пета позиция с 84 преференции (8.81%) е четвъртият в листата на ПП ВМРО-БНД д-р Емил Младенов, който е събрал 84 преференции (8.81%) и благодарение на тази лична подкрепа има втори резултат в листата на „войводите“. 

Следват: Виктория Йотова – шеста в листата на КП „Изправи се БГ! Ние идваме!“, с 21 предпочитания (1.05%), Денолюба Иванова – четвърта в листата на ПП „Воля“, с 11 преференции (5.58%), Райна Ангелова – трета в листата на ПП „Глас народен“, с 9 преференции (3.36%) и Станислав Серафимов – трети в листата на ПП „Мир“, който не е получил нито една преференция. 

Разпределението на шестте депутатски мандата в Шести изборен район – Врачански е следното: Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 2, ПП „Продължаваме промяната“, ПП ДПС, Коалиция „БСП за България“ и ПП „Има такъв народ“ – по 1.