____________

Електронни услуги

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Празнично приветствие от кмета на община Мездра по случай Рождество Христово

Уважаеми съграждани,

В навечерието сме на един от най-светлите православни празници – Рождество Христово. Това е специално време от годината, заредено с особено чувство за смисъл. Време, когато празнуваме раждането на нашия Спасител Иисус Христос, прекарваме ценни моменти с любимите си хора и правим равносметка на изминалата година. 

За съжаление, и през тази година си отидоха много наши близки… Длъжни сме да си спомним – с обич и признателност – за онези, които сме загубили. Трябва да помислим и за онези, които продължават да се борят с Covid-19, както и за онези, които са самотни, изолирани или уязвими в резултат на този опустошителен вирус. Други, поради пандемията и нейните последици, няма да бъдат със своите семейства… Нашите мисли са с тях. 

Коледа е и време да благодарим за всичко, което имаме. Въпреки предизвикателствата, с които се сблъскваме, има толкова неща, в които можем да намерим надежда и вдъхновение. Драстичните промени в нашето ежедневие ни накараха да осъзнаем колко важни за всеки един от нас са семейството, приятелите, съседите, да се наслаждаваме на красивата ни природа. 

В духа на Рождество Христово се надявам да имате възможност да си починете по празниците, да се потопите в семейния уют, да обърнете внимание на най-важното в живота. Ако пък имате деца около вас и сте способни да играете, да танцувате и да се смеете – тогава наистина сте благословени. 

Коледа е и време за грижа. Време, когато протягаме ръка, за да помогнем на нуждаещите се. Нещо, което мнозина от Вас направиха през изминалата година – заедно, като една общност. За което от сърце Ви благодаря. 

Това ме кара да се гордея с нашия общ дом – община Мездра. 

Убеден съм, че ни предстоят по-добри времена. Но независимо какво ще ни донесе бъдещето, винаги трябва да се подкрепяме. 

От името на моите колеги, общински служители и съветници, пожелавам на Вас и на Вашите близки Весела Коледа, здрава и успешна Нова година! 

 

ИВАН АСПАРУХОВ, 

Кмет на община Мездра

Privetstvie_Kmet_Nova_Godina