____________

Електронни услуги

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Повече от 1 000 дръвчета ще бъдат засадени в община Мездра в инициативата „Да засадим дърво за Коледа!“

_DSC8135

За втора поредна година Община Мездра се присъедини към националната екологична инициатива „Да засадим дърво за Коледа!“, организирана в цялата страна от Гората.бг. За целта в навечерието на коледно-новогодишните празници Община Мездра получи безвъзмездно от Гората.бг 1 050 броя медоносни, плодни и иглолистни дръвчета – по 300 бр. жълта и бяла (обикновена) акация, 300 бр. сладка жълта афъзка и 150 бр. бял бор. 

_DSC8109

Залесителната акция стартира днес със засаждане на жълта акация, популярна и като „златен дъжд“ (латинско наименование: Laburnum anagyroides), в зелените площи на двата бряга на река Моравишка южно от кооперативния пазар. В зелената инициатива взеха участие доброволци от Общинската администрация и от Общинския съвет, с логистичната подкрепа на Общинско предприятие (ОбП) „Чистота“. 

Залесителната акция ще продължи на 30 декември, когато в нея ще се включат служители на ОбП „Чистота“, а 27-те кметства в общината ще получат по 40 бр. фиданки, които ще бъдат засадени в съответните населени места. 

_DSC8164

Ако желаете да получите дръвчета, които да засадите, можете да се обадите на тел. 0877 880 844 – Велислава Илиева, гл. експерт „Кабинет – координация ръководен персонал, кметства, ОбА и вазаимодействие с ОбС и държавни институции” в Община Мездра. 

Община Мездра и Гората.бг благодарят на всички, които се присъединиха към инициативата „Да засадим дърво за Коледа!“. 

Ние вярваме, че всяко голямо пътуване започва с малка крачка в правилната посока. Всеки един от нас може да направи промяна към по-добро, а когато много хора искаме да направим света по-красив, по-добър, по-усмихнат и по-чист, водени изцяло от добро и безкористни намерения ‐ цялата Вселена ще ни помогне.