____________

Електронни услуги

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Добротворци от Зверино събраха средства в подкрепа на Детското отделение в МБАЛ – Мездра

_DSC8475

Приключи благотворителната акция в подкрепа на детското отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра, организирана по повод Международния ден без тютюнопушене от Клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ и от Клуб „Творилница“ при СУ „Св. Климент Охридски“ – Зверино. Тя се проведе през периода 18 ноември – 30 декември 2021 г. в селата Зверино, Игнатица и Оселна. За целта доброволците от двата клуба с ръководители Петя Илиева и Маринела Илиева подготвиха 16 кутии за дарения, които бяха поставени в хранителните магазини в трите села и в аптеката в Зверино. 

_DSC8446

С различни суми към дарителската инициатива се присъединиха множество хора с големи сърца от района на Искърското дефиле. 

Под надзора на комисия от Общинския съвет на БЧК- Мездра днес доброволците отвориха дарителските кутии и преброиха банкнотите и монетите в тях. Общата сума, събрана в благотворителната акция, е 350 лева. 

„С тези средства ще бъдат закупени инхалатори, които са ни много необходими, особено в условията на пандемията от Covid-19 и на върлуващата в момента грипна епидемия“, сподели д-р Веселка Павлова, началник на Детското отделение в МБАЛ – Мездра. Тя благодари от сърце на младите добротворци и им пожела да бъдат здрави, все така активни и съпричастни към нуждаещите се от помощ. 

_DSC8462

Благодарност към учениците и техните ръководители отправи и управителят на лечебното заведение д-р Соня Съботинова. 

Възпитаниците на зверинското школо поздравиха медиците и доброволците от БЧК с тематична музикална програма, подариха им ръчно изработени сурвачки и пожелаха на всички да намерят своята четирилистна детелина, която да им донесе здраве, късмет и щастие през 2022 г. 

_DSC8474

Миналата година по случай Деня без тютюнопушене доброволците от СУ „Св. Климент Охридски“ организираха благотворителна акция в подкрепа на ковид отделението в МБАЛ – Мездра, а през 2018 г. и 2017 г. подкрепиха финансово лечението на малката Сияна Маньовска. 

През 2017 г. те организираха и благотворителен концерт под наслов „Деца помагат на деца!“. От продажбата на билети и направените дарения по време на концерта бяха събирани повече от 1 500 лв., с които беше закупена нова медицинска апаратура – инфузионна помпа и инхалатор, за интензивно лечение на малките пациенти в Детското отделение на МБАЛ – Мездра.