____________

Електронни услуги

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Полицай подреди в Мездра изложба от макети на старинни къщи

_DSC8533

В навечерието на Богоявленските празници дългогодишният служител в Районно управление „Полиция“ Красин Кръстев подреди в Община Мездра изложба „Миниатюри“. Експозицията включва десет изящни макети на старинни възрожденски къщи, всеки от които авторът е озаглавил с красиви имена – „Гергана“, „Елица“, „Лада“, „Лилия“, „Цвета“, „Снежанка“, „Горска фея“, „Воденицата“ и др. 

_DSC8534

Миниатюрните къщички са изработени от естествени материали -пръчици, летвички, камъчета, горски мъх и пр., и са обзаведени в битов стил, като всяка една от тях е уникална сама по себе си. 

_DSC8547

„В началото на новата 2022 г. имаме удоволствието да видим една много интересна изложба, каза при откриването на експозицията Светла Дямяновска, гл. експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра. Бих казала, нетипична за жанровете, които ние обикновено представяме. 

Това са триизимерните архитектурни модели на стари български къщи, сътворени от г-н Кръстев. Това, което той прави в свободното си време – с много любов, с много усет и естетика, с чувство за историческа достоверност и, разбира се, с майсторство и умения, които, предполагам, е придобил с времето.“ 

_DSC8541

Похвални думи за автора и неговата дебютна творческа изява пред публика споделиха също художникът Евгени Кучков, който е куратор на изложбата, както и Нели Минева, заместник-кмет „Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности“. 

Вернисажа уважиха близки, приятели и колеги на автора, който се занимава с това патриотично хоби едва от около една година. 

Изложбата „Миниатюри“ на Красин Кръстев може да бъде разгледана всеки делничен ден до края ма месец януари в Център за услуги и информация на гражданите при Община Мездра.