____________

Електронни услуги

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

В Мездра се проведе традиционната Панорама на образованието

_DSC0777

Панорама на образованието се проведе в гр. Мездра. Организатор на събитието, което е от програмата на Празниците на културата „Мездра – май“, бе Община Мездра. Гост на традиционния образователен форум беше началникът на Регионално управление на образованието (РУО) – Враца Лорета Колева. 

_DSC0733

В Панорама на образованието 2022 се включиха всички основни и средни учебни заведения в общината: СУ „Иван Вазов“, ОУ „Христо Ботев“, ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГ „Алеко Константинов“ и ПГ по МСС – гр. Мездра, СУ „Св. Климент Охридски“ – с. Зверино и ОУ „Васил Кънчов“ – с. Моравица. 

_DSC0740

С помощта на рекламни материали и презентации представители на петте училища и на двете професионални гимназии представиха възможностите за обучение в съответното учебно заведение, материално-техническата база, с която разполагат, новостите в учебните програми, паралелките и специалностите, в които ще бъде осъществен прием през учебната 2022/2023 г. 

_DSC0746

„Благодаря на директорите и на учителите за професионалното отношение и лична ангажираност – без вас този престижен образователен форум нямаше да бъде възможен, каза при откриването на панорамата Нели Минева, заместник-кмет „Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности“. 

Позволете ми от свое име и от името на отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“ да благодаря на РУО – Враца за доброто партньорство и методическа подкрепа. Заедно сме в общата ни кауза – осигуряване на качествено образование за всяко дете. 

На родителите и учениците пожелавам да направят своя информиран избор и всеки ученик да намери своето любимо училище в община Мездра!“. 

Илияна Александрова, мл. експерт „Образование и социални дейности“ в Община Мездра, представи учебните заведения на територията на общината. Музикално-танцов поздрав към всички присъстващи отправиха Вокална грипа „Детски свят“ и мажоретният състав при Център за подкрепа за личностно развитие и Детски танцов състав „Мездренче“ при НЧ „Просвета 1925“. 

Панорамата на образованието се организира от Община Мездра от 2015 г. насам, с изключение на 2020-а и 2021 г. поради пандемията от Covid-19.