____________

Електронни услуги

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Най-голямото село в община Мездра - Зверино, вече разполага със съвременен площад

Zverino_Ploshtad_Otkrivane_04.06.2022_01

В Деня на Зверино – 4 юни, в най-голямото село в община Мездра официално беше открит напълно обновен площад. Той е построен по Проект „Изграждане на паркоустрояване и благоустрояване централното площадно пространство, кв. 73 по плана на с. Зверино”, който е реализиран със средства в размер на малко над 600 хил. лв., отпуснати на Община Мездра с Постановление №360/ 10.12.2020 г. на Министерския съвет от Кабинета „Борисов 3“. 

Zverino_Ploshtad_Otkrivane_04.06.2022_02

На церемонията присъстваха народните представители инж. Петя Аврамова и Кирил Ананиев, кметовете на Мездра Иван Аспарухов и на Враца Калин Каменов, бившият областен управител Малина Николова, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, заместник-кметът инж. Николинка Кътовска, кметът на Зверино Стоян Петров и неговият предшественик Цанко Цанев, проектантът на обекта арх. Петър Червеняшки, представители на изпълнителя на обекта ДЗЗД „Зверино-2021“, общински съветници, жители и гости на селото. 

Новата придобивка беше осветена от Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий. Лентата прерязаха инж. Петя Аврамова, Иван Аспарухов и Стоян Петров. 

Zverino_Ploshtad_Otkrivane_04.06.2022_17

В приветствието си кметът на Мездра благодари на всички, които са допринесли Зверино да има площад, какъвто заслужава. „Хубавите неща стават бавно, стават с усилията на много хора, каза Аспарухов. Стават с поемането на конкретни ангажименти, с упоритост и последователност – тогава всичко може да се случи. Това, което през последните години Зверино прави. Така трябва да случват нещата и в държавата ни. Ние нашата работа я свършихме – оттук нататък във вашите ръце е това прекрасно пространство да се изпълни с живот!“ 

„Изключително съм развълнуван, че нашето село, което нямаше център, вече има такъв, сподели кметът на Зверино Стоян Петров. Много ви моля: пазете това хубаво нещо, в което е хвърлен голям финансов и физически ресурс, за да може да изглежда по този начин! Още веднъж искрени благодарности на абсолютно всички. Щом това нещо се е случило, значи „веригата“ работи – а щом работи „веригата“, крайният потребител, ние, жителите на Зверино, сме доволни.“ 

Приветствия отправиха също инж. Петя Аврамова и Кирил Ананиев. 

Първото събитие, което се състоя на новооткрития площад „4 юни“, бе Петият национален фолклорен фестивал „Змей Горянин“ с участието на самодейци – народни певци, танцьори и инструменталисти, от Северозападна, Западна и Югозападна България и с гост изпълнител Илия Луков.