____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

На вниманието на водачите на пътни превозни средства и на пешеходците! Временен железопътен прелез е изграден на жп линията София - Варна в междугарието Мездра юг - Мездра

  Временен железопътен прелез е изграден на км 86+795 от Главна железопътна линия №2 София – Горна Оряховица – Варна в междугарието Мездра юг – Мездра, съобщават от Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Той е въведен в експлоатация във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи за обект „Модернизация на участък от път I-1 (E-79) Мездра – Ботевград, ЛОТ 2 от км 161+367 до км 174+800“.
 
 
   Достъпът до временния жп прелез е осъществен чрез изграден временен автомобилен път, който се отклонява на север от съществуващия общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра – Крета, а на юг е свързан със строителната площадка за обслужване на обекта.


   Временният жп прелез ще обслужва единствено пътни превозни средства и строителна техника, които обслужват изграждането на новото, второ трасе на моста на река Искър от участъка Мездра – Ботевград на скоростния път Видин – Ботевград. Той ще се ползва ежедневно в светлата част от деня от 7:00 до 19:00 часа до завършване на строителните дейности на виадукта.


   Абсолютно е забранено пресичането на железопътния прелез от пътни превозни средства (ППС), преминаващи по общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра – Крета! 
 
 
   С цел недопускане на произшествия, в зоната на временния жп прелез са поставени пътни знаци за ограничаване движението на ППС до 40 км/ч., както и указателни табели за наличието на изход от строителен обект. Скоростта на движение на влаковете през жп прелеза също е ограничена до 40 км/ч. В района е монтирано видеонаблюдение и е осигурено осветление.


 
   Водачите на ППС и пешеходците, които се движат по общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра – Крета, да преминават зоната на жп прелеза с повишено внимание!

 
       
     
 
https://www.livechatalternative.com/